Apturēta tiesvedība LDz Cargo" sūdzībā par Konkurences padomes lēmumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LDz

Administratīvā apgabaltiesa apturējusi tiesvedību VAS "Latvijas dzelzceļš" meitassabiedrības SIA "LDz Cargo" sūdzībā par Konkurences padomes (KP) lēmumu uzņēmumam noteikt 5,694 miljonu eiro soda naudu un vērsīsies Eiropas Savienības tiesā (EST) ar prejudiciālu jautājumu, kā arī Satversmes tiesā (ST).

Kā ziņots, KP konstatēja, ka "LDz Cargo" ļaunprātīgi izmantojis dominējošo stāvokli dzelzceļa kravu pārvadājumu tirgū, un piemēroja kompānijai 5,7 miljonu eiro sodu.

Vērtējot "LDz Cargo" darbības atbilstību Konkurences likumam, KP konstatēja, ka Latvijā dzelzceļu kravu pārvadājumu tirgū darbojas četri kravu pārvadātāji, taču "LDz Cargo" ļaunprātīgi izmanto dominējošo stāvokli, ar dažādām darbībām no 2007.gada apgrūtinot konkurentu darbību dzelzceļa kravu pārvadājumos Latvijā.

KP arī secināja, ka komersants nepamatoti noteicis maksu par privātpersonām piederošo vagonu dīkstāvi uz koplietošanas ceļiem.

"LDz Cargo" šo lēmumu pārsūdzēja tiesā.

Atbilstoši Administratīvā procesa likuma 185.panta pirmajai daļai pieteikuma iesniegšana tiesā par administratīvā akta atcelšanu aptur tā darbību no dienas, kad pieteikums saņemts tiesā, tādēļ KP lēmuma darbība patlaban ir apturēta.

Jau vēstīts, ka "LDz Cargo" apgrozījums 2022.gadā bija 148,44 miljoni eiro, kas ir par 3% vairāk nekā 2021.gadā, bet kompānijas peļņa bija 5,10 miljoni eiro.

"LDz Cargo" ietilpst "Latvijas dzelzceļa" koncernā, un nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu