FOTO Aizturēti vairāki kontrabandas preču tirgoņi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija (VP) 12.jūnijā izdevies aizturēt vairākas personas, kas saistītas ar nelegālo akcīzes preču apriti Rīgas reģiona teritorijā. Bet Ādažu novadā, Garkalnē aizturēts vīrietis aizdomās par nelegālu alkohola ražošanu un tirgošanu, informēja Valsts policijā.

Kratīšanu laikā policisti atsavināja vairāk nekā 900 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku un apmēram 18 500 nelegālo cigarešu.

Citviet Rīgas reģionā aizturēta nelegālo cigarešu tirgotāju grupa, un kratīšanu laikā konstatēti vairāk nekā 65 000 cigarešu bez Latvijas akcīzes markām. Tāpat policija pagājušajā nedēļā īstenojusi arī vairākas citas aizturēšanas nelegālo akcīzes preču aprites jomā.

Policisti aizturēja kādu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā. Tāpat šajā datumā likumsargi aizturēja viņa klientu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta pirmās daļas - par alkoholisko dzērienu vai tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods.

Tāpat pagājušajā nedēļā VP darbinieki veica astoņas kratīšanas saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Rīgā.

Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī likumsargi aizturēja divas personas - 1969.gadā un 1976.gadā dzimušus vīriešus, kuri Rīgas reģiona teritorijā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas nodokļu akcīzes markām.

Policija ieguva informāciju, ka šīs cigaretes bija paredzēts realizēt Rīgas reģionā. Azturētās personas arī iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā par analoģisku un citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai probācijas uzraudzība, vai sabiedriskais darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd kriminālprocesā tiek veiktas izmeklēšanas darbības, lai noskaidrotu visus lietas apstākļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu