Katargeitas lietā izvirzītas jaunas apsūdzības

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlaments
Eiropas Parlaments Foto: EPA/AFI

Beļģijas prokuratūra trešdien, 21. jūnijā apsūdzējusi Itālijas Eiropas Parlamenta deputātu Andreu Kocolīno korupcijā un naudas atmazgāšanā saistībā ar tā dēvēto Katargeitas skandālu.

60 gadus vecais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts pirmdien ielidoja Beļģijā, lai ierastos uz nopratināšanu. Viņš tika aizturēts pirms četriem mēnešiem Itālijā, pamatojoties uz starptautisku orderi.

Kocolīno, kurš noliedz jebkādas nelikumības, ir trešais likumdevējs, kuram izvirzītas apsūdzības saistībā ar iespējamo kukuļošanas shēmu, kurā iesaistīta Katara un Maroka un kuras mērķis bija ietekmēt Eiropas Parlamenta darbu.

Viņam šodien tika izvirzītas apsūdzības korupcijā, dalībā noziedzīgā organizācijā un naudas atmazgāšanā, paziņoja Beļģijas federālais prokurors. Pēc apsūdzību izvirzīšanas viņš tika atbrīvots, taču atradīsies policijas uzraudzībā.

Katargeitas korupcijas skandāls satricināja Eiropas Parlamentu un pamudināja ES iestādes paātrināt reformas, kuru mērķis ir ierobežot ārējo ietekmi.

Skandāls izcēlās decembrī, kad Beļģijas varasiestādes veica kratīšanas vairākās adresēs, tai skaitā EP deputātu un bijušo deputātu mājās, un konfiscēja 1,5 miljonus eiro skaidrā naudā.

Gan Katara, gan Maroka noliedz, ka būtu iesaistītas korupcijā.

Pirmdien iespējamā interešu konflikta dēļ tika nomainīts galvenais tiesnesis, kas pārrauga šo lietu. Beļģijas plašsaziņas līdzekļi ziņo, ka tiesnesis atteicies no šīs lietas, jo viņa dēlam ir biznesa sakari ar izmeklēšanā minēta EP deputāta dēlu.

Federālais prokurors ir paziņojis, ka sagaida, ka izmeklēšana tiks pabeigta līdz gada beigām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu