Jāņu brīvdienās izmaiņas iestāžu darba laikos un sabiedriskā transporta maršrutos

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoseja.
Šoseja. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lielāko Rīgas tirdzniecības centru darba laiki šodien, Līgo dienā, mainīsies, bet Jāņos, sestdien, 24.jūnijā, vairums tirdzniecības centru būs slēgti. Savukārt 23.jūnijā un 24.jūnijā būs izmaiņas gandrīz 500 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā, informēja Autotransporta direkcijas pārstāvji.

Piektdien, 23. jūnijā tirdzniecības centri "Origo", "Akropole Rīga", "Akropole Alfa", kā arī "Sāga" strādās no plkst.10 līdz 20. Atšķirīgs darba laiks būs tur esošajiem "Rimi" un "Maxima" veikaliem, kā arī vēl dažiem atsevišķiem tirgotājiem un ēdinātājiem.

Tirdzniecības centri "Spice", "Spice Home", "Domina Shopping", kā arī "Rīga Plaza" piektdien strādās no plkst.10 līdz 18, savukārt "Galerija Centrs" strādās no plkst.10 līdz 17, bet "Galleria Riga" strādās no plkst.10 līdz 16. Arī šajos tirdzniecības centros atšķirīgs darba laiks ir pārtikas veikaliem un atsevišķiem tirgotājiem un ēdinātājiem. 

Savukārt Jāņu dienā, 24.jūnijā, visi minētie tirdzniecības centri būs slēgti, tajos strādās tikai "Rimi" un "Maxima", kā arī atsevišķos tirdzniecības centros arī citi tirgotāji un ēdinātāji.

Strādās atsevišķas pasta nodaļas

Piektdien, 23. jūnijā pasta pakalpojumi tiks nodrošināti atsevišķās pasta nodaļās Latvijas lielākajās pilsētās, savukārt Jāņi, 24.jūnijs, "Latvijas pastam" būs brīvdiena, informēja uzņēmums.

Savukārt 25.jūnijā pasta nodaļas strādās saskaņā ar svētdienas grafiku, taču atsevišķām nodaļām šajā dienā būs mainīts darbalaiks.

Klienti, kam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) piešķirtie pabalsti un pensijas tiek piegādātas dzīvesvietā ar "Latvijas pasta" starpniecību un kam izmaksa paredzēta brīvdienu datumos, tās saņēma agrāk.

Piektdien pasta pakalpojumi būs pieejami atsevišķās pasta nodaļās Rīgā, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā un Mārupē, savukārt Jāņos, 24.jūnijā, pasta nodaļas nestrādās.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā apmēram 2700 darbinieku.

Reģionālie autobusi kursēs brīvdienu grafikā

Lielākā daļa no reģionālo autobusu reisiem, ko nodrošinās 14 pārvadātāji, kursēs atbilstoši brīvdienu grafikam.

Maršrutos, kuros gaidāmas īstermiņa izmaiņas, sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošina AS "Nordeka", SIA "Norma-A", AS "Cata", SIA "VTU Valmiera", AS "Liepājas autobusu parks", AS "Talsu autotransports", SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss", SIA "Tukuma auto", SIA "Dobeles autobusu parks", SIA "Daugavpils autobusu parks", SIA "Dautrans", AS "Rēzeknes autobusu parks", SIA "Ludzas autotransporta uzņēmums" un SIA "Gulbenes autobuss".

Pasažieri aicināti pirms braucieniem ar reģionālajiem autobusiem pārbaudīt aktuālos kustības grafikus "www.atd.lv" vai portālā "1188.lv".

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Vilcieni kursēs pēc brīvdienu grafika

Jāņos, 23.jūnijā, lielākā daļa vilcienu kursēs pēc brīvdienu grafika, informēja AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Pieskaņojoties garo brīvdienu atpūtas paradumiem, atsevišķi dīzeļvilcienu reisi, piemēram, reiss no Rīgas uz Liepāju piektdien, 23.jūnijā, un no Liepājas uz Rīgu sestdien, 24.jūnijā, ir atcelti. Reiss no Liepājas uz Rīgu norīkots 23.jūnijā.

"Pasažieru vilciens" ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no "Latvijas dzelzceļa" veiktajām funkcijām. Iepriekš "Pasažieru vilciens" 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Diennakts režīma muitas kontroles punkti Jāņos strādās bez darba laika izmaiņām

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas kontroles punkti (MKP), kas darbojas diennakts režīmā, Jāņos strādās bez darba laika izmaiņām, informēja VID pārstāvji.

Diennakts režīmā Rīgā strādās Lidostas MKP, Rīgas brīvostas MKP un Importa MKP, Latgalē - Terehovas MKP, Grebņevas MKP, Pāternieku MKP, Silenes MKP, Vientuļu MKP, Zilupes MKP, Kārsavas MKP, Indras MKP, Rēzeknes II MKP un Daugavpils preču stacijas MKP, bet Kurzemē - Liepājas ostas MKP un Ventspils ostas MKP.

No 23.jūnija līdz 25.jūnijam muitas klienti netiks apkalpoti Šķirotavas MKP, Rīgā.

Plašāka informācija par MKP pieejama VID tīmekļvietnes sadaļā "Muita/Noderīgi/Muitas kontroles un robežkontroles punkti".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu