Jāņu naktī VUGD saņemts daudz maldinājuma izsaukumu saistībā ar svētku ugunskuriem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 27 maldinājuma izsaukumus, jo iedzīvotājiem, redzot dūmus vai liesmu atblāzmu no Jāņu ugunskuriem, licies, ka izcēlies ugunsgrēks, informēja dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka iedzīvotāji kurinājuši ugunskuru un apdraudējums nepastāv.

Plkst. 12.36 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Siguldas novada Krimuldas pagastu, kur notikusi trīs vieglo automašīnu sadursme. Izmantojot hidrauliskos instrumentus, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem.

Plkst. 13.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpili, kur Daugavas upē cilvēks devies peldēties, bet nav iznācis krastā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja norādīto vietu, kur cilvēks pazuda un atrada cilvēku, kuru izcēla krastā. NMPD mediķi konstatēja cilvēka nāvi.

Plkst. 22.26 VUGD saņēma izsaukumu uz Augšdaugavas novada Nīcgales pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamā māja 90 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 100 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā piecus uz meža ugunsgrēkiem, 16 uz glābšanas darbiem, bet 50 izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu