Video Vagnerieši pamet Voroņežas apgabalu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Grupējuma "Vagner" kaujinieki atstāj Voroņežas apgabalu, šodien paziņojis Voroņežas apgabala gubernators Aleksandrs Gusevs.

Kremlis sestdien paziņoja, ka "Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins ir piekritis pamest Krieviju un doties uz Baltkrieviju un viņa vadītais dumpis pret Krievijas militāro vadību ir beidzies. Kur tieši pašreiz atrodas Prigožins, nav skaidrs.

Joprojām ir maz zināms par to, kas tieši sestdien notika Voroņežas apgabalā, kur, kā ziņoja Maskava, bija izvietoti armijas spēki un notika kaujas operācijas. Voroņežas pilsētā sestdien izcēlās liels ugunsgrēks naftas bāzē. Ugunsgrēka cēlonis nav skaidrs.

Gusevs paziņoja, ka "Vagner" vienību pārvietošanās pa Voroņežas apgabalu "notiek normāli un bez starpgadījumiem" un tuvojas noslēgumam. Viņš piebilda, ka sestdien noteiktie pārvietošanās ierobežojumi tiks atcelti, kad situācija būs pilnībā noregulēta.

Gusevs paziņoja, ka varasiestādes informēs iedzīvotājus par zaudējumu atlīdzināšanu, un pateicās viņiem par izturību. Gubernators sestdien aicināja Voroņežas iedzīvotājus palikt mājās un apliecināja savu atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

Citos Krievijas dienvidu apgabalos, ko vagnerieši gatavojās šķērsot ceļā uz Maskavu, sākta sestdien ieviesto ierobežojumu atcelšana. Rostovā pie Donas, kur "Vagner" kaujinieki ieņēma armijas štābu, dzelzceļa un autobusu stacijas atsākušas strādāt normālā režīmā un atcelti ceļu satiksmes ierobežojumi. Taču Maskavā joprojām ir spēkā pretterorisma operācijas režīms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu