Foto un Video Britu ģenerālis brīdina par “Vagner” kaujinieku uzbrukumu Ukrainai no Baltkrievijas (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais britu ģenerālis Ričards Danats brīdina par “Vagner” privātās armijas kaujinieku uzbrukumu Ukrainai no Baltkrievijas, ja viņu priekšniekam Jevgeņijam Prigožinam trimdā sekos daudzi algotņi. Tas, ka Prigožins tagad pēc sacelšanās pret Kremli pārceļas uz Baltkrieviju, rada bažas, telekanālam “Sky News” sacīja bijušais štāba priekšnieks. Ja viņš tur ap sevi savāktu “efektīvus spēkus”, tas atkal būtu drauds.

Ja viņam izdevies saglabāt sev apkārt efektīvus kaujas spēkus, viņš atkal rada draudus Ukrainas flangam, kas atrodas vistuvāk Kijivai, kur sākās karš, sacīja Danats, kurš ir Lordu palātas loceklis.

Viņaprāt,

“ir pilnīgi iespējams”, ka Krievija varētu izmantot “Vagner”  grupu, lai mēģinātu atkal ieņemt Kijivu.

Danats sacīja, ka Prigožina sacelšanās mēģinājuma ietekme būs jūtama vēl ilgu laiku, taču “vakardienas fiasko” tūlītēju uzvarētāju nav. Krievijas prezidenta Vladimira Putina vara noteikti ir iedragāta un Krievijas armijā valda zināms juceklis, uzskata Danats.

Sestdienas vakarā “Vagner” šefs Jevgeņijs Prigožins pameta Rostovu pie Donas, taču viņa pašreizējā atrašanās vieta nav zināma. Internetā publicētā videoierakstā redzams, kā apvidus automašīna, kurā atrodas Prigožins, iedzīvotāju ovāciju pavadīta pamet pilsētas centru.

Svētdienas rītā ziņots, ka “vāgnerieši” auto kolonnās sākuši pamest arī Voroņežas apgabalu. “Telegram” kanāls “Fightbomber” apgalvo, ka

Millerovo militārais lidlauks Rostovas apgabalā, lidlauks Rostovā pie Donas un Krievijas Aviācijas un kosmosa spēku priekšējais komandpunkts reģionā joprojām atrodas “Vagner” kaujinieku kontrolē.

Šai informācijai nav apstiprinājuma no neatkarīgiem avotiem.

Foto: “Vagner” kaujinieki pamet Rostovu pie Donas

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu