Kramatorskā ar cilvēkiem pilnā restorānā trāpījušas Krievijas raķetes, ir bojāgājušie (10)

Papildināts
TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien notikušajā Krievijas raķešu triecienā restorānam Doneckas apgabala Kramatorskā nogalināto skaits pieaudzis līdz desmit, paziņojusi Ukrainas policija.

Starp nogalinātajiem ir trīs pusaudzes - viena 17 gadus veca meitene un divas 14 gadus vecas māsas.

Savukārt ievainoto skaits palielinājies līdz 61. Cietušo vidū ir arī astoņus mēnešus vecs bērns, kura dzīvībai briesmas nedraud. Glābēji turpina pārmeklēt sagrautā restorāna drupas. Notikuma vietā strādā arī sprāgstvielu tehniķi, izmeklētāji, tiesu medicīnas speciālisti, operatīvie darbinieki, mediķi un policisti.

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins šodien paziņoja, ka sākta notikušā izmeklēšana. Ukrainas mediji ziņoja, ka Ukrainas drošības dienesta pretizlūkošanas departaments ir aizturējis Krievijas specdienestu aģentu, kurš koordinēja šo raķešu uzbrukumu.

"Vakarā, kad cilvēki atgriezās mājās no darba, tika izšautas divas raķetes "Iskander". Krievijas noziedzīgais režīms turpina terora taktiku pret miermīlīgajiem ukraiņiem," sacīja Kostins.

Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko vakar ziņoja, ka "divas raķetes tika izšautas uz Kramatorsku (..), uz ēdināšanas iestādi pilsētas centrā, kur atradās liels skaits civiliedzīvotāju". Viens no restorāna "Ria Pizza" pavāriem, 32 gadus vecais Ruslans, ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka trieciena brīdī restorānā atradās diezgan daudz cilvēku, piebilstot, ka viņam pašam paveicies.

Komentējot raķešu triecienu restorānam Kramatorkā, Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien savā ikvakara videouzrunā sacīja, ka Krievija ir pelnījusi tikai "sakāvi un tribunālu, taisnīgu un likumīgu tiesu visiem Krievijas slepkavām un teroristiem".

Kramatorska, kurā pirms kara dzīvoja aptuveni 150 000 cilvēku, atrodas aptuveni 30 kilometrus no frontes līnijas.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu