VIDEO Ukraiņi iznīcinājuši aizliegto Krievijas mīnu palaišanas ierīci "ISDM Zemledeliye" (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ukrainas aizstāvjiem ar ļoti precīzu trāpījumu Zaporižjas apgabalā izdevies iznīcināt tālvadības mīnu palaišanas sistēmu "ISDM Zemledeliye".

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju - Ukrainas bruņoto spēku 128. kalnu uzbrukumu brigāde atklājusi un iznīcinājusi šo sistēmu, kas ir reti sastopama.

"ISDM Zemledeliye" ir jauna Krievijā ražota mīnu palaišanas sistēma, kuras pamatā ir "Kamaz 6560 8x8" militārās kravas automašīnas šasija. 25 122 mm palaišanas iekārtas ir samontētas divās atsevišķās pozīcijās.

"Zemledeliye" vienlaikus var palaist piecdesmit 122 milimetru raķetes, kas piepildītas ar mīnām. Tas ļauj īsā laikā izveidot plašu mīnu lauku. Tos var negaidīti izklāt uzbrucēja priekšā vai arī izmantot, lai atkal izveidotu mīnu joslu tur, kur tā iepriekš ir novākta.

Sistēma mīnas var izklāt piecu līdz 15 kilometru diapazonā, izmantojot 122 mm kalibra raķetes ar kaujas galviņām, kas aprīkotas ar prettanku vai kājnieku mīnām.

Sistēma iezīmē apgabalus ar mīnām elektroniskajā kartē un pārsūta datus uz augstākiem komandķēdes līmeņiem. Attālinātai sistēmas vadīšanai ir vairākas priekšrocības, jo tai ir palielināts mīnu izklāšanas ātrums sarežģītākā vidē.

Mīnu izvietošanas sistēma Krievijas spēkos parādījās 2020. gadā.

Šāda ieroča lietošana ir pretrunā 1997. gadā apstiprinātajai Otavas konvencijai.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu