Foto un video Valsts prezidents uzrunā Baltijas Tautu Komeršā uzsver korporāciju nozīmību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Šajā nedēļas nogalē Rīgā norisinās Baltijas Tautu komeršs - svinīgs ikgadējs pasākums, kurā piedalās studentu un studenšu korporācijas no Latvijas, Igaunijas, Polijas un Vācijas. Komerša ietvaros Rīgas Tehniskajā universitātē norisinājās Svētku akts, kurā akadēmisko uzrunu teica Valsts prezidents Egils Levits.

“Baltijas tautu komeršs simbolizē mūsu vēsturisko kopību. Studentu korporācijas ir sniegušas nozīmīgu ieguldījumu mūsu valsts dibināšanā, ļoti svarīgi, ka mēs turpinājām mūsu korporāciju darbu trimdā, tādā veidā veidojot tiltu starp pirmskara Latviju un atjaunoto Latviju. Šodien Latvijas studentu un studenšu korporācijas ieņem nozīmīgu vietu mūsu pilsoniskajā sabiedrībā un dod iespēju mūsu jaunajai inteliģencei vienlaikus apgūt gan akadēmiskās prasmes, gan cilvēcīgās prasmes veidot draudzību, veidot lojalitāti, veidot savu personību,” uzsvēra prezidents.

Savā uzrunā E. Levits pievērsās, viņaprāt, trīs galvenajiem mūsdienu izaicinājumiem, kas dominē publiskajās diskusijās Eiropā un pasaulē. Tie ir drošība, Eiropas loma pasaulē un moderno tehnoloģiju ietekme uz demokrātiju un sabiedrību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu