Kariņš aicina ārzemēs dzīvojošos latviešus atgriezties dzimtenē (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (centrā) Valsts prezidenta vēlēšanu balsošanas otrajā kārtā Saeimas ārkārtas sēdes laikā.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (centrā) Valsts prezidenta vēlēšanu balsošanas otrajā kārtā Saeimas ārkārtas sēdes laikā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Uzrunājot diasporas kolektīvu dalībniekus Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vēstīja, ka katrs ārzemēs dzīvojošais latvietis ir vērtība un aicināja viņus atgriezties dzimtenē.

Viņš mudināja ārzemēs dzīvojošos latviešus, kad viņi atgriezīsies savās mītnes zemēs, kaut ar vienu aci tomēr raudzīties, kā atgriezties Latvijā.

Ministru prezidents vēlēja svešumā dzīvojošajiem latviešiem kopt savu identitāti un ieaudzināt to arī saviem bērniem. Viņaprāt, diasporas kolektīvi, kas piedalās XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkos, apliecina to, ka tas ir izdarāms.

"Mūsu kultūra un nācija ir pārrobežu fenomens. Mēs spējam izdzīvot un attīstīties visdažādākajos apstākļos," pauda premjers.

Kā vēstīts, pirmdienas vakarā Ķīpsalas starptautiskais izstāžu centrs ir pārtapis par Pasaules latviešu saieta namu diasporas kolektīvu dalībniekiem. Pasākumā gaidāms ārvalstu latviešu kolektīvu koncerts, sadziedāšanās un danči.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu