Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmuši 84 izsaukumus nolūzušu koku sazāģēšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 148 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēka dzēšanu, 114 uz glābšanas darbiem, bet 16 izsaukumi bija maldinājumi, informēja VUGD.

Vakar, 3. jūlijā plkst.6.35 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsu novada Rojas pagastu, kur dega divstāvu saimniecības ēka 240 kvadrātmetru (m2) platībā. Plkst.11.02 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega dārza māja, kravas automašīnas piekabe, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, augstsprieguma balsts, trīs elektrolīnijas balsti, meža zemsedze, sausā zāle, krūmi, drēbes gabals un trīs gadījumos atkritumi.

VUGD saņēma arī 84 izsaukumus, kuros ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama nolūzušu koku sazāģēšanā. Pārsvarā visos gadījumos koki nolūzuši uz ceļa braucamās daļas, ietves vai bīstami aizlūzuši, bet dažos gadījumos koki nolūzuši uz vieglajām automašīnām. Rīgā un pierīgā saņemti 58 izsaukumi, Kurzemē saņemti 14 izsaukumi, Zemgalē - seši izsaukumi, Vidzemē saņemti četri izsaukumi un Latgalē - divi izsaukumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu