Rinkēvičs sestdien dos svinīgo Valsts prezidenta solījumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Edgars Rikēvičs
Edgars Rikēvičs Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Saeimas ārkārtas sesijas sēdē sestdien, 8.jūlijā jaunievēlētais Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs dos svinīgo Valsts prezidenta solījumu un saņems valsts augstākos apbalvojumus, informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Pēc svinīgās ceremonijas Rinkēvičs noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, pirmā Latvijas Valsts prezidenta Jāņa Čakstes un pirmā Latvijas ārlietu ministra Zigfrīda Annas Meierovica kapavietām.

Vēlāk simboliskā ceremonijā pie Rīgas pils Rinkēvičs saņems Rīgas pils atslēgu no Valsts prezidenta Egila Levita un Andras Levites. Par godu Rinkēviča inaugurācijai Rīgas pilī notiks arī svinīga pieņemšana. Dienas noslēgumā Valsts prezidents Rinkēvičs dosies uz deju lieluzvedumu "Mūžīgais dzinējs".

Savukārt svētdien, 9.jūlijā, Rinkēvičs tiksies ar XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku virsdiriģentiem, virsvadītājiem un kolektīvu vadītājiem.

Tāpat viņš tiksies ar Igaunijas, Lietuvas, Ukrainas, Polijas un Vācijas parlamentu priekšsēdētājiem. Sarunā piedalās Igaunijas parlamenta priekšsēdētājs Lauri Husars, Lietuvas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena, Ukrainas Augstākās Radas priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks, Polijas Seima priekšsēdētāja Elžbeta Viteka un Vācijas Bundestāga prezidente Bērbela Basa.

Tās pašas dienas vakarā Rinkēvičs uzrunās klātesošos Dziesmu svētku noslēguma koncertā "Kopā Augšup" un piedalīsies sadziedāšanās naktī.

Plānots, ka pirmdien, 10.jūlijā, Rinkēvičs tiksies ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo un dosies darba vizītē uz Igauniju. Vizītes laikā paredzēta tikšanās ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu, premjerministri Kaju Kallasu, parlamenta priekšsēdētāju Lauri Husaru un ārlietu ministru Margusu Cahknu.

Jau vēstīts, ka Saeima 31.maijā par Valsts prezidentu ievēlēja pašreizējo ārlietu ministru Rinkēviču. Par viņa ievēlēšanu nobalsoja 52 deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu