VIDEO Ukrainas karavīri uzlabojuši savus "Leopard" tankus ar papildu aizsardzību

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Sociālajos tīklos izplatījies video ar "Leopard 2A4" tanku frontes līnijā Ukrainā. Tiesa, ukraiņi to ir uzlabojuši, uzliekot tam eksplozīvi reaktīvās bruņas (ERA).

Uzlabotajā versijā ir nedaudz pastiprināta bruņu aizsardzība ar ERA blokiem un gumijā iebūvētām bruņu plāksnēm.

Priekšējais korpuss, sāni un torņa jumts ir aizsargāts ar pievienotiem ERA komplektiem. Eksplozīvās reaktīvās bruņas sastāv no priekšējā moduļa un svārkiem sānos, kas uzstādīti uz tanka korpusa. Tāpat bruņas novieto arī apkārt tronim.

Tajās ievietotas sprāgstvielas un tērauda plāksne. Gadījumā, ja tankam trāpa šāviņš, notiek ERA eksplozija, kas sabremzē tā spēku un pasargā tanka bruņas no caururbšanas.

Tiek ziņots, ka "Leopard 2" izdzīvošana kaujas laukā tiek palielināta par divām reizēm pret formētiem lādiņiem un FPV dronu uzbrukumiem.

"Leopard 2" tanki dienestā vairākās valstīs ir jau vairāk nekā 40 gadus. Šo gadu laikā tanks ir vairākkārt modernizēts un uzlabots. Ir jāpatur prātā, ka "Leopard 2" dienestā ir kopš 1979. gada, taču tā pēdējā modernizētā versija ir "Leopard 2A7+", kas pirmo reizi publiski tika izrādīts 2010. gadā.

Jau "2A4" versijā "Leopard" tanks ir aprīkots ar termokamerām, digitālajām ugunsvadības sistēmām un vēl citām funkcijām, kas atbilst mūsdienu galvenā kaujas tanka iezīmēm. Salīdzinājumam - Krievija kaut kam līdzīgam pietuvojās vien 2010. gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu