Levits atklāj savu lielāko vilšanos prezidentūras laikā (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits savas prezidentūras laikā jūtas padarījis nozīmīgu un ne vieglu darbu, tomēr viņam ir arī kāda vilšanās.

Levits, kurš aizvada pēdējās dienas Valsts prezidenta amatā, intervijā TV3 izteicās, ka savā ziņā viņa lielākā vilšanās esot par to, ka nav izdevies izveidot Valsts padomes institūtu, jo politiķiem nav bijusi vēlme veidot tādu institūciju, kas varētu dot padomus Saeimai un valdībai.

Levits izteicās, ka viņa mērķis Valsts prezidenta amatā bijis veicināt Latvijas ilgtspēju, bet popularitāte nekad neesot bijusi prioritāte.

Viņa vērtējumā, prezidentūras laikā tikusi stiprināta valsts drošība, kur bijis arī viņa nozīmīgs pienesums. Tāpat Levits uzskata, ka stiprinājis Latviju kā nacionālu valsti.

Aizejošais prezidents vērtēja, ka drošības un ārpolitikā, nomainoties prezidentam, akcenti nemainīsies, bet par citiem jautājumiem viņam esot grūti spriest, jo par tiem viņam bijusi mazāka savstarpējā komunikācija ar nākamo Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču.

8.jūlijā amatā stāsies jaunais Valsts prezidents, "Jaunās vienotības" virzītais ilggadējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Levits uz otro prezidentūras termiņu izvēlējās nekandidēt, jo Saeimā pietrūka balsu viņa pārvēlēšanai.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu