Levits: Latvijas politika ir tuvredzīga (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits trešdien, 5. jūlijā LTV raidījumā "Rīta panorāma" pieļāva izmaiņas valdībā. "Izmaiņas valdībā ir iespējamas. Domāju, ka arī premjers vēl īsti nezina, kāds būs rezultāts," sacīja Levits.

Levits norādīja, ka Latvijas politika ir tuvredzīga. "Šodienas reformu augļi nāks pēc vairākiem gadiem," viņš atgādināja.

Šo ceturtdien plānotas ''Jaunās vienotības'' (JV) organizētas partiju sarunas par veselības politikas jautājumiem.

Tāpat šīs nedēļas izskaņā varētu būt partiju tikšanās par drošības politiku gaidāmā Viļņas NATO samita kontekstā.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uz sarunām aicina visas piecas partijas, taču "Apvienotais saraksts" (AS) un Nacionālā apvienība (NA) uz iepriekšējām sarunām nav ieradušies.

Līdz ar to līdz šim sarunās faktiski piedalās tikai JV, Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Progresīvie".

Līdz šim sarunas notikušas par četrām tēmām - darbaspēka pieejamības nodrošināšana, kapitāltirgus, cilvēktiesību un izglītības jautājumi.

Kā ziņots, pašlaik valdošajā koalīcijā strādā JV, NA un "Apvienotais saraksts" (AS), taču pēc Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās koalīcijas partijas nespēja vienoties par atbalstu vienam kandidātam, Kariņš ir sācis sarunas par iespējamu koalīcijas paplašināšanu ar ZZS un "Progresīvajiem", kam NA un AS iebilst.

Kariņš jau iepriekš tika izteicies, ka vēlas koalīcijas paplašināšanu, lai panāktu raitāku darbu skolu tīkla sakārtošanā, veselības aprūpes situācijas uzlabošanā, darbaspēka jautājumos, valsts kapitālsabiedrību virzīšanā uz biržu un sociālajos jautājumos, proti, nepieciešama Stambulas konvencijas ratifikācija "kā simbolisks, bet dziļi nozīmīgs Saeimas žests" un Satversmes tiesas lēmuma izpilde, kas saistās ar kopdzīves regulējumu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu