Pludmales lasāmviela: istabene, izsmalcināta gaļa, kaktuss, harodija u.c.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Laiks jau atkal lutina - lutini arī sevi ar labu lasāmvielu pludmalē! 

Evelīnas Hugo septiņi vīri / The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Foto: Publicitātes foto

TEILORE DŽENKINSA RĪDA

Evelīna Hugo – Holivudas filmu leģenda – beidzot ir gatava atklāt patiesību par savu glamūrīgo un skandāliem apvīto dzīvi. Kad viņa šim darbam izvēlas mazpazīstamu žurnālisti Moniku Grāntu, neviens nav vairāk pārsteigts par Moniku pašu. Kāpēc viņa? Un kāpēc tagad?

Monika ir šķīrusies, un arī viņas profesionālā dzīve nekādi nesokas. Tāpēc viņa izmanto šo izdevību kā atspēriena soli karjeras augšupejai.

Ieaicināta Evelīnas smalkajā dzīvoklī, Monika kā apburta klausās slavenās aktrises stāstā par dzīvi Losandželosā – no pagājušā gadsimta 60. līdz 80. gadiem – un, protams, par viņas septiņiem vīriem... Evelīnai šķetinot stāstu par godkārīgajiem mērķiem un ambīcijām, negaidītu draudzību un spēcīgu mīlestību, Monika pamazām sajūt patiesu saikni ar leģendāro filmu zvaigzni, tomēr, stāstam tuvojoties noslēgumam, kļūst skaidrs, ka abu sieviešu dzīves traģiskā un neatgriezeniskā veidā ir kaut kā saistītas.

Valdzinošs ceļojums cauri senās Holivudas spozmei, divām sievietēm cīnoties – lai ko tas nozīmē un maksā – par patiesību.

Teilore Dženkinsa Rīda ir godalgota amerikāņu rakstniece, kuras sarakstītās grāmatas ierindojas pārdotāko grāmatu sarakstos.

Informācija par autori: taylorjenkinsreid.com

Foto: Publicitātes foto

"Aiztaupiet to mums! Harodija ar Bruno Vincentu"

Bruno Vincents

Viņš piedzima senā un varenā dinastijā un, nebūdams pats par to vainojams, kļuva par vienu no atpazītākajiem cilvēkiem uz planētas. Viņa dzīve pastāvīgi bija žurnālistu uzmācības un manipulāciju krustugunīs. Līdz galu galā viņš nolēma, ka tam reiz jābeidzas. Lai iegūtu privātumu, pēc kura viņš tik ļoti alka, viņš uzrakstīja grāmatu par apsaldēšanos un visu pārējo, grāmatu – kas ļauj ielūkoties dziļi pils iekšienē un atrāda ikvienu skaļāku strīdu, dūru izvicināšanu, nodevību, rotaļlācīti, neveiklu apskāvienu un sentimentālu laulības ceremonijas mēģinājumu, lai visa pasaule var ar to pamielot acis. Viss tikai privātuma dēļ!

Bruno Vincents (Bruno Vincent, dz. 1980) ir angļu rakstnieks. Iepriekš viņš strādājis gan par grāmatu redaktoru, gan grāmatu pārdevēju. Bruno Vincenta humorpilnās grāmatas pieaugušajiem, kuras viņš sarakstījis kopā ar Jonu Batleru, ir kļuvušas par bestselleriem visā Lielbritānijā.

Viņa sarakstītā parodija “Spare Us!” angļu valodā tika izdota 2023. gada 1. aprīlī, un tā ir tikai viena no neskaitāmajiem izdevumiem, kas veltīti šai tēmai, kopš tika publicēta biogrāfiskā grāmata “Spare”, kurā tika atklātas daudzas ļoti intīmas un personiskas detaļas.

Foto: Publicitātes foto

Izsmalcināta gaļa / Cadáver exquisito

AGUSTINA BASTERRIKA

Piepeši parādījies nāvējošs vīruss, kas uzbrucis dzīvniekiem, neatgriezeniski maina pasauli – notiek mērķtiecīga zvēru, lopu un to mazuļu izkaušana, viņu gaļu vairs nedrīkst izmantot pārtikā. Valdība jaunajiem apstākļiem stājas pretī ar baisu lēmumu: tiek atļauta cilvēku gaļas audzēšana, pavairošana, nokaušana un apstrāde. Kanibālisms ir legalizēts, sabiedrība tiek sašķelta divās lielās grupās: tie, kuri ēd, un tie, kurus apēd.

Krīga saldētavas galvenais menedžeris Markoss Teho ir šaubu mākts birokrāts. Dienā, kad viņš saņem dāvanā pārtikai audzētu sievieti, iekāre viņa smadzenēs ievelk vēl vienu draudīgu grumbu, kas noved pie slepenas sabiedrībā pieņemto normu pārkāpšanas.

Šajā mulsinošajā distopijā – tikpat brutālā, cik izsmalcinātā, tikpat alegoriskā, cik reālistiskā – Agustinas Basterikas daiļdarba satriecošais spēks aicina uz pārdomām par dzīvi, kuru dzīvojam šodien.

Agustina Basterrika ir godalgota romānu un stāstu rakstniece, viena no slavenākajām Buenosairesas literārās skatuves personībām. Viņas romāns “Izsmalcināta gaļa” ir tulkots un izdots jau vairāk nekā divdesmit valodās.

Foto: Publicitātes foto

Istabene / The Maid

NITA PROUZA

Strādājot Regency Grand viesnīcā, viņa ir pieradusi būt neredzama. Viņa uzbužina spilvenus un nokopj netīrumus, putekļus un noslēpumus, ko viesnīcas apmeklētāji atstājuši pēc aizbraukšanas. Viņa ir vienkārša istabene – kāpēc gan lai kāds pievērstu viņai uzmanību?

Tomēr Mollija nonāk uzmanības centrā, kad atrod misteru Bleku, īgnu viesnīcas viesi, pavisam mirušu guļam savā gultā. Un tas galīgi nav nekas tāds, ko viegli nokopt. Kad Mollija tiek iesaistīta patiesības meklējumos, sekojot čukstus izteiktajām norādēm viesnīcas gaiteņos, viņa sevī atklāj spējas, par kurām nemaz nebija nojautusi. Viņa ir vienkārša istabene – tomēr pamana to, ko citi nav ievērojuši!

“Istabene” ir stāsts par to, ka patiesība vienmēr nav tikai balta un melna. Dažreiz tā ir kaut kur pa vidu...

“Istabene” ir kanādiešu rakstnieces Nitas Prouzas (Nita Prose) debijas romāns, kas tiek tulkots un izdots vairāk nekā 40 valstīs. Autore ilgus gadus strādājusi grāmatniecības jomā un tagad pilda viceprezidentes un galvenās redaktores pienākumus Simon & Schuster izdevniecībā Kanādā.

Papildinformācija: nitaprose.com

Foto: Publicitātes foto

Ēnu mednieks / Skuggjägaren

KAMILLA GREBE

Stokholma, 1944. gads. Klāras kvartālā tiek atrasta nežēlīgi nogalināta sieviete, taču policistiem neizdodas atrast slepkavu. Daudzus gadus vēlāk kādā klusā Stokholmas priekšpilsētā notiek neticami līdzīgs noziegums. Un pavisam drīz – vēl viens. Vai pēc gadiem ilgas slēpšanās būtu atgriezies tas pats varmāka? Vai arī kāds ir atdarinājis sen pastrādāto slepkavību?

Gadu gaitā šo noziegumu izmeklēšanā iesaistītajām policistēm nākas ne vien pieredzēt vairāku jaunu sieviešu nāvi, bet arī cīnīties par savu vietu profesionālajā sfērā, kurā allaž dominējuši vīrieši.

Kamilla Grebe ir viena no zināmākajām mūsdienu zviedru rakstniecēm. Viņas grāmatas tiek izdotas vairāk nekā 20 valstīs, tostarp Latvijā, visur gūstot lielus panākumus. Zviedrijas Kriminālromānu akadēmija “Ēnu mednieku” atzinusi par gada labāko kriminālromānu (2019), un tas saņēmis arī Glass Key balvu (2020) kā Gada labākais skandināvu kriminālromāns.

Foto: Publicitātes foto

Svēto laiks

LINDA NEMIERA

Žannas veiksmīgā karjera un ērtā dzīve slēpj tumšu pagātnes noslēpumu, kas apdraud viņas nākotni. Bīstamā situācijā Žanna ir spiesta meklēt patvērumu jaunbūvētā Pierīgas ciematā meža vidū. Tomēr pakāpeniski atklājas, ka šinī cilvēku un Dieva aizmirstajā

nostūrī viņa nebūt nav viena. Tagad Žannai jāglābj ne tikai sava dzīvība, bet arī dvēsele.

Realitāte savijas ar murgiem, līdz vairs nav viņas spēkos atšķirt vienu no otra...

LINDA NEMIERA savās grāmatās veiksmīgi sapludina divus žanrus – pilsētas fantāziju un kriptoromānu. Autores pirmā grāmata “Vilcenes stāsts” tika izdota 2010. gadā un saņēma “Lielo lasītāju balvu 2011”, bet romāns “Rīgas raganas” tika iekļauts 2022. gada lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu žūrija”. Grāmatā “Svēto laiks” rakstniece pievēršas mistikai, apvienojot mūsdienu realitāti ar senlaiku notikumiem.

Foto: Publicitātes foto

Vasaras grāmata / Sommarboken

TŪVE JĀNSONE

“Vasaras grāmata” stāsta par Sofiju, viņas tēti un vecomāti uz saliņas Somu līcī. Tās centrā ir vecās sievietes un mazās meitenes draudzība un viņu pārdomas par dzīvību un nāvi.

Tūves Jānsones populārākā grāmata pieaugušajiem ir pārpilna ar humoru un gudrību. Pirmo reizi grāmata izdota 1972. gadā, un tā ir tulkota vairāk nekā trīsdesmit piecās valodās. Šajā 50 gadu jubilejas izdevumā ir iekļauts jauns Sofijas Jānsones priekšvārds un Tūves Jānsones eseja “Sala”, kas pirmo reizi tika publicēta 1961. gadā.

Somijas zviedru rakstniece Tūve Jānsone (1914–2001) lielākoties ir pazīstama kā Muminu ielejas un trollīšu Muminu radītāja. Viņa bija multimāksliniece un saņēma daudz balvu par savu darbu literatūrā un mākslā. Tūve Jānsone dzīvoja Helsinkos, bet vasaras pavadīja Pellinges šērās.

Foto: Publicitātes foto

Sirdis puspievērtas

ILZE UPĪTE

Trīsdesmitgadniece Sonora atgriežas mājās pēc vairākiem Spānijā pavadītiem gadiem. Šeit viņu gaida ne tikai ģimene un draugi, bet arī sastapšanās ar inteliģento un pievilcīgo Olafu, kuram ir sava dzīves pieredzes bagāža un dvēseles dzīlēs rūpīgi glabāti noslēpumi. Turklāt pusaudze meita no pirmās laulības. Vai Sonora spēs atrast kopīgu valodu ar Alisi?

Kādudien birojā Sonora iepazīstas ar Līvu. Arī viņa ir nesen pārradusies dzimtenē un tiecas pēc Sonoras sabiedrības un atbalsta. Bet vai jaunās sievietes nolūki ir tīri?

Romāna varoņiem nevilšus nākas uzdot jautājumu sev pašiem – vai es esmu tas, kurš tikai pavēris otram savu sirdi?

“Šis ir stāsts par mijiedarbību. Paļaušanās mijas ar šaubām. Saldais – ar rūgto. Uz spēles nav nekas cits kā sirds – plaši atvērta… puspievērta… aizvērta.”

Ilze Upīte (1986) dzimusi un augusi Siguldā. Studējusi sabiedriskās attiecības un kultūras uzņēmējdarbību. Daudzus gadus aktīvi darbojusies žurnālistikā, bet patlaban pievērsusies romānu rakstīšanai un strādā ar veselības aprūpi saistītā jomā.

Foto: Publicitātes foto

Kaktuss / The Cactus

SĀRA HEIVUDA

Iepazīstiet Sūzanu Grīnu – neatkarīgu sievieti, kurai patīk visu kontrolēt pašai.

Viņai ir četrdesmit pieci gadi, un viņa uzskata, ka dzīve ir perfekta. Sūzanas Londonas dzīvoklis ir ideāls vienam iemītniekam, viņai ir pastāvīgs darbs, kas piepilda viņas nepieciešamību pēc sakārtotības, un privātas attiecības, kuras nodrošina kultūras un arī citas, daudz intīmākas, baudas...

Bet brīdī, kad nākas saskarties ar mātes zaudējumu un neplānotu iespējamību pašai kļūt par māti, īstenojas Sūzanas lielākās bailes: viņa zaudē kontroli. Un viss kļūst aizvien sarežģītāks... vismaz, viņasprāt.

Šis brīnišķīgais romāns ir kā dzirksteļojošs enerģijas lādiņš,

un ir patiess prieks vērot, kā galvenā varone, nelokāma feministe un kvēla cīnītāja, pamazām atplaukst visā krāšņumā.

Sāra Heivuda ir angļu rakstniece. Viņai patīk lasīt grāmatas, doties pārgājienā kalnos un risināt dažādus prāta mežģus. “Kaktuss” ir autores debijas romāns, tas ir tulkots 26 valodās un izdots 29 pasaules valstīs. Pēc romāna motīviem tiek uzņemta filma ar Rīzu Viterspūnu titullomā.

Papildu informācija: sarahhaywoodauthor.com

Grāmatu izdevējs: Zvaigzne ABC

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu