Kariņš: Latvija ir noturējusi iekšējo stabilitāti, kur liels nopelns bija Valsts prezidentam (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Valsts kanceleja

Valsts prezidentam Egilam Levitam ir bijis liels nopelns Latvijas iekšējās stabilitātes noturēšanā, ceturtdien, 6. jūlijā pēc tikšanās ar valsts pirmo personu žurnālistiem norādīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Šī bija noslēdzošā Ministru prezidenta un Valsts prezidenta tikšanās, jo no 8.jūlija Valsts prezidenta pienākumus pildīs pašreizējais ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kariņš pateicās Levitam par darīto valsts labā, kā arī par ciešo sadarbību aizvadīto četru gadu laikā, kas bija grūti un sarežģīti. Sabiedrība sastapās ar Covid-19 pandēmiju, Baltkrievija pirms diviem gadiem radīja Latvijai, Lietuvai un Polijai hibrīdapdraudējumu, kas turpinās joprojām, Krievija sāka karu pret Ukrainu, kas izraisīja ekonomiskās sekas, energokrīzi, kuru izdevās pārvarēt.

"Ja skatāmies reģiona kontekstā Latvija ir noturējusi iekšējo stabilitāti, kur liels nopelns bija Valsts prezidentam. No sirds paldies par to. (..) Manuprāt, Levits bija labs Valsts prezidents. "Jaunā vienotība" atbalstīja, ka Levits savu darbu varētu turpināt darbu, tomēr balsu skaits bija tāds, kāds tas bija," sacīja Kariņš.

Pēc Kariņa paustā, viņa profesionālā sadarbība ar Levitu kā valsts prezidentu, Rinkēviču kā ārlietu ministru bijusi izcila, jo daudzos jautājumos visi trīs bijuši vienisprātis. Starp amatpersonām bijušas kvalitatīvas diskusijas, kā izvirzītie mērķi vislabāk sasniedzami.

"Covid-19 pandēmija, Krievijas karš, enerģētikas krīze. Valsts prezidents atbildīgi pildīja savus pienākumus, palīdzot noturēt kopējo mieru un stabilitāti kopumā. Varam paskatīties uz vienu otru Eiropas valsti, kur nav politiskās un sabiedrības stabilitātes, kas liek saprast, cik augsta cena mums bija jāmaksā. Tas ir ļoti liels prezidenta nopelns. Manuprāt, Levits bija ļoti labs prezidents. Man ir bijis prieks, gods un lepnums ar viņu visus šos gadus strādāt," sacīja Kariņš.

Savukārt Valsts prezidents atzīmēja, ka Kariņš valsti ir vadījis profesionāli. Politiski Ministru prezidents ir izdarījis visu iespējamo, ņemot vērā komplicēto Saeimas sastāvu gan 2018.gadā, gan arī šodien. Viņam izdevās noturēs koalīciju un vienlaikus īstenot reformas, kuru realizācija nenotiek tik ātri, kā gribētos. Tā ir profesionalitāte un liela politiska māksla.

Levits arīdzan atzīmēja, ka viņam ar Kariņu ir līdzīgi politiskie uzstādījumi. Abas amatpersonas iestājas par to, ka Latvija ir demokrātiska Rietumvalsts, latviska Latvija. Tāpat Kariņš un Levits ir vienisprātis par nepieciešamību ātrāk reformēt ekonomiku, jo patlaban, pēc Valsts prezidenta paustā, visā pasaulē, jo īpaši Eiropā notiek ekonomiskā transformācija.

"Mums nav "jāpievelkas" klāt tiem, kuri ir aizgājuši pa priekšu. Mums ir jābūt vieniem no pirmajiem. Tāds ir Ministru prezidenta uzstādījums sarunās ar koalīcijas partneriem un valdību, veidojot politiku. Esmu priecīgs un pateicīgs par iespēju sadarboties šo četru gadu laikā," sacīja Valsts prezidents.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu