Piektdien debesis vietām segs gubu mākoņi; dienā gaiss iesils līdz +22 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Agrā piektdienas rītā Latvijā ir pārsvarā skaidras debesis, bet dienas laikā, pūšot nelielam rietumu vējam, debesis vietām klās gubu mākoņi un gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Mākoņaināks laiks saglabājas Krievijas pierobežā, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav būtisku nokrišņu, vietām izklīst migla. Pūš lēns vējš no rietumu puses, piekrastē tas ir mērens.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no +8,8 grādiem Staļģenē līdz +16,5 grādiem Dagdā.

Sagaidāms, ka deviņos rītā gaiss iesils līdz +15..+18 grādiem.

Rīgā agrā 7.jūlija rītā ir skaidrs laiks, pūš lēns dienvidrietumu vējš. Gaisa temperatūra plkst.5 bija +10 grādi lidostā, +13 grādi pilsētas centrā un +15 grādi Daugavgrīvā.

Piektdien Latvijā būs mēreni silts un visai saulains laiks, brīžiem mākoņi aizklās sauli, prognozē sinoptiķi.

No lielākajiem gubu mākoņiem vietām valsts austrumu pusē iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā būs +18..+23 grādi.

Rīgā darba nedēļa noslēgsies ar sausu laiku, mākoņu daudzums būs neliels un mainīgs. Pūšot nelielam rietumu vējam, gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Deju lieluzveduma laikā gaidāmas pārsvarā skaidras debesis un lēns rietumu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +16 grādiem, vēlāk naktī - līdz +13 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons Centrāleiropā. Atmosfēras spiediens 1017-1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Intensīva ultravioletā starojuma dēļ jāievēro piesardzība, uzturoties saulē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.11 līdz 16.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien atbilstoši LVĢMC datiem bija no +18,4 grādiem Liepājas ostā līdz +28,3 grādiem Madonā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.jūlijā bija +38 grādi Spānijā, Grieķijā un Ukrainā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu