Krievija karam pret Ukrainu sākusi vervēt sievietes (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievija karam pret Ukrainu sākusi vervēt sievietes - attiecīga reklāma ar aicinājumu noslēgt līgumu ar Aizsardzības ministriju šonedēļ ceļojusi sociālo tīklu grupās Omskā, ziņo izdevums “7x7”.

Reklāmas attēlā redzama armijas formā tērpusies smaidoša blondīne un lasāms aicinājums “stāties vienā ierindā ar vīriešiem”.

Ar šīs reklāmas palīdzību Krievijas armija vervē ārstes, feldšeres, medmāsas un pavāres.

Reklāmā norādīts Omskas kara komisariāta telefona numurs. “7x7” piezvanīja uz šo numuru un tur apstiprināja, ka sieviešu vervēšana armijā tiešām notiek.

Līgumu ar Aizsardzības ministriju var noslēgt sievietes vecumā līdz 50 gadiem. Minimālais līguma termiņš ir viens gads. Atvaļinājumi šajā periodā netiekot paredzēti.

Prasības pretendentēm ir minimālas. Piemēram, pavārēm un medmāsām pat nav nepieciešama attiecīga izglītība.

Uz kurieni tiks sūtītās armijā savervētās sievietes, pagaidām nav skaidrs.

Omskas kara komisariātā apgalvo, ka sievietes dienēšot Krievijas reģionos, kuriem Krievija pieskaita arī okupētos Ukrainas reģionus.

Šā gada 7.martā Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu paziņoja, ka karā pret Ukrainu piedaloties 1100 sieviešu, no kurām katra trešā jau esot saņēmusi apbalvojumu.

Šoigu apgalvoja, ka kopumā Krievijas armijā dienē 39 000 sieviešu, no kurām gandrīz 5000 ir virsnieces.

Jautājums pa sieviešu sūtīšanu uz fronti pirmo reizi tika aktualizēts pēc mobilizācijas izsludināšanas Krievijā pagājušā gada septembrī. Toreiz Šoigu stāstīja, ka sievietes armijā iesaukt neesot paredzēts. Tomēr armijas Ģenerālštābs skaidroja, ka šajā jautājumā var tikt pieļauts izņēmums attiecībā uz medicīnas nozarē strādājošām sievietēm.

Medicīniskā personāla trūkumu okupantu armijā iepriekš apstiprinājušas struktūras, kas atbildīgas par armijas apgādi.

Piemēram, koncerna “Kalašņikov” taktiskās medicīnas mācību centrs aprīlī informēja, ka vairāk nekā puse Krievijas kareivju, kas gājusi bojā Ukrainā, mirusi nepietiekamas un nemākulīgas medicīniskās palīdzības rezultātā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu