Ekonomikas ministre pārrunās ekonomiskās sadarbības iespējas ar Dienvidkorejas uzņēmējiem (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekonomikas ministre Ilze Indriksone
Ekonomikas ministre Ilze Indriksone Foto: Paula Čurkste/LETA

Trešdien Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) darba vizītē Dienvidkorejā, Seulā, tiksies ar valsts amatpersonām un uzņēmēju organizācijām, lai pārrunātu ekonomisko sadarbību un veicinātu eksporta iespējas mūsu uzņēmējiem Āzijas reģionā, informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Indriksoni vizītē pavadīs Latvijas vēstnieks Dienvidkorejā Āris Vīgants, kā arī Latvijas biofarmācijas un biotehnoloģiju nozares uzņēmēju delegācija.

Vizītes laikā ekonomikas ministre atklās starptautisko biomedicīnas un biotehnoloģiju izstādi "Bioplus Interphex Korea", kur Latvijai ir piešķirts goda valsts statuss, kā arī Latvijas uzņēmēji piedalās valsts stendā, lai prezentētu valsts labākos produktus un tehnoloģijas, kam ir potenciāls veidot veselības aprūpes nākotni un uzlabot cilvēku dzīves kvalitāti visā pasaulē.

"Jau šobrīd vairāki Dienvidkorejas uzņēmumi ir izrādījuši interesi par biznesa un investīciju iespējām Latvijā tieši biomedicīnas, kosmētikas, viedo materiālu un citās jomās," norāda Indriksone.

Vizītē ministre tiksies arī ar Dienvidkorejas tirdzniecības, rūpniecības un enerģētikas ministru, zinātnes un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) ministru, Inčonas mēru un citām amatpersonām, apmeklēs zinātnes un biotehnoloģiju centrus un biznesa organizācijas.

Vizītes ietvaros tiks parakstīti arī Latvijas Ekonomikas ministrijas un Kjongi provinces Saprašanās memorands par sadarbību jaunuzņēmumu un inovāciju jomās, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un Korejas investīciju organizācijas "Eugene Capital and Securities" Saprašanās memorands par sadarbību investīciju piesaistes jomā, kā arī Latvijas Ķīmijas un farmācijas uzņēmēju asociācijas un "Korea Bio" Saprašanās memorands par sadarbību biofarmācijas nozarē un veselības aprūpes sistēmā.

Kopā ar ekonomikas ministri vizītē dodas arī EM valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raimonds Lapiņš un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Kaspars Rožkalns. Vizīte noslēgsies šā gada 14.jūlijā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu