Ķirsis: Kompromisa gars Rīgas domē vēl nav dzimis (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis piedalās preses konferencē par Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centra "Rīgas sirds" tapšanu Rīgas rātsnamā.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis piedalās preses konferencē par Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centra "Rīgas sirds" tapšanu Rīgas rātsnamā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiskā līmenī kompromisa gars par turpmāko sadarbību Rīgas domē vēl nav dzimis, tā pēc 11. jūlijā notikušās Rīgas domes frakciju "Par/Progesīvie" (PP) un "Jaunā vienotība" (JV) tikšanās izteicās galvaspilsētas mēra pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV). 

Tikšanās laikā pārrunāts tas, kā tiks organizēts darbs pārejas periodā, jo PP politiķi vada vairākas komitejas - Sociālo jautājumu, Mājokļu un vides, kā arī Izglītības, kultūras un sporta komiteju. Ņemot vērā, ka PP nav pārstāvniecības vicemēra līmenī, kā arī lai izslēgtu "kluso telefonu" darbību, panākta vienošanās par to, ka jautājumus izskatīs koordinācijas sanāksmēs. Šonedēļ tāda plānota ceturtdien, 13.jūlijā.

Ķirsis apliecināja, ka par politisko vienošanos sarunas šodien bijušas, taču kompromisa gars par turpmāko sadarbību Rīgas domē vēl nav dzimis. "Turpināsim runāt, un cerams, ka izdosies panākt arī vienošanos," cer Ķirsis.

Viņš informēja, ka PP vēlējušies turpināt divpusējas politiskās sarunas ar JV politiķiem, taču JV iebildusi, ka tās nebūs produktīvas, ja tajās nepiedalīsies domes iepriekšējās koalīcijas partijas, kā ar "Koda Rīgai" un "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) deputāti. "Trīs domes frakcijas, kuras vienojās par koordinētu darbu, konsultēsies savā starpā šonedēļ, savukārt PP vēlējās šonedēļ nogaidīt. Plānots, ka nākamās sarunas būs otrdien, 18.jūlijā, plkst.11, kad iepriekš notika Sadarbības padomes sēdes, lai runātu četratā," sacīja Ķirsis.

Kā vēstīts iepriekš, PP frakcija nav ieinteresēta ārkārtas vēlēšanās un uzskata, ka partijām ir jāturpina sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Pēc PP paustā, primārais jautājums šajās sarunās esot "atgriešanās pie labas pārvaldības un saimnieciski atbildīgiem lēmumiem". Kad tikšot panākta vienprātība šajā jautājumā, tad varēšot runāt arī par amatu sadali.

"Vēlētāji ir uzticējuši mums veidot Rīgu par atklātu, eiropeisku un sakārtotu pilsētu. Politiskajās sarunās frakcijas deputāti vienmēr patur prātā šo uzdevumu. Mūsuprāt, pārmaiņas Rīgā ir iespējamas, ja tās balstās uz koleģiālu, atklātu un caurspīdīgu politiku," izteicies PP frakcijas priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs.

Kā ziņots, arī pārējo kādreizējās koalīcijas frakciju pārstāvji no JV, "Kods Rīgai" (KR) un "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) pauda, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiks sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Kā ziņots, pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu ir sašķēlusies Rīgas domes valdošā koalīcija, kā rezultātā Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no amata. Par mēra pienākumu izpildītāju ir kļuvis Ķirsis. Koalīcijas sairšanu izraisīja domstarpības starp "Progresīvajiem" un JV, kuras vēlāk pavadīja virkne savstarpēju apvainojumu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu