Tiesībsargs norāda, ka skolas forma nedrīkst būt šķērslis izglītības iegūšanai (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesībsargs Juris Jansons
Tiesībsargs Juris Jansons Foto: Ieva Leiniša / LETA

Kaut arī izglītības iestādei ir tiesības noteikt skolas formas valkāšanu, tās neesamība tomēr nedrīkst ierobežot tiesības uz izglītību, norāda tiesībsargs Juris Jansons.

Pēc Jansona teiktā, izglītības iestādes savos iekšējās kārtības noteikumos var noteikt, kādā apģērbā skolēni var atrasties skolā, vienlaikus saskaņā ar labas pārvaldības principu skolai šo noteikumu izstrādē būtu jāiesaista skolēni, kā arī viņu vecāki vai aizbildņi. Liela nozīme ir arī vecāku padomēm, atzīmēja Jansons.

Tiesībsargs ir pārliecināts, ka nosakot to, ka skolā valkājamajam apģērbam jābūt lietišķa stila un ar skolas logotipu, tiek veicināta skolēnu apģērba kultūru un piederību savai skolai. Tomēr, ja vecāki finansiālu iemeslu dēļ formas nevar atļauties iegādāties vai, piemēram, reliģiskās un citas pārliecības dēļ ir pret to valkāšanu, skolai būtu jāparedz izņēmuma gadījumi.

Arī tad, ja bērnam nav skolas forma, viņam ir tiesības vienlīdzīgi ar citiem piedalīties mācību stundās un skolas rīkotajos dažāda veida pasākumos, uzsvēra tiesībsargs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu