NOSKATIES Rīga atbild: ko iedzīvotāji domā par valdības plānu aizliegt aromatizētās elektroniskās cigaretes? (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

Diskusijas par elektronisko cigarešu aizliegšanu sabiedrībā raisījušās jau vairākkārt. Nikotīna industrijas pārstāvji norāda, ka aromatizētās e-cigaretes esot mazāk kaitīgas kā parastās, tādēļ neredz iemeslu to izplatību ierobežot. Veselības ministrija gan ir pretējās domās un elektronisko cigarešu popularitātē saredz lielus riskus, sevišķi, jauniešu vidū. TVNET rubrika "Rīga atbild" devās noskaidrot, ko par valdības plāniem aizliegt aromatizēto e-cigarešu tirgošanu Latvijā domā Rīgas iedzīvotāji.

Jūnija vidū Saeimas Sociālo un darba lietu komisija pabeidza skatīt Veselības ministrijas ierosinātās izmaiņas likumā par e-cigarešu tirdzniecības ierobežojumiem. Veselības ministrija norādīja, ka cigaretes, kurā pievienoti aromatizētāji veicina jauniešus uzsākt lietot šos produktus, tādēļ rosināja plānu aizliegt aromātus elektroniskajās cigaretēs.

Industrijas pārstāvji norādījuši, ka aromatizētāju aizliegums e-cigaretēs ir nepamatots, un tas tikai veicinātu smēķētājus atgriezties pie tradicionālo cigarešu lietošanas, kurās nikotīna daudzums esot lielāks.

Arī sabiedrības uzskati šajā jautājumā nav viennozīmīgi, daļai atbalstot aromatizēto e-cigarešu tirdzniecību, un daļai - stingri iestājoties pret to.

Galējais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts plenārsēdē, kas, visticamāk, risināsies rudenī.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu