Pirmdien noticis kiberuzbrukums taromātu uzstādīšanas uzņēmumam (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Hakeris. Ilustratīvs attēls.
Hakeris. Ilustratīvs attēls. Foto: KACPER PEMPEL

Taromātu uzstādītājs "Tomra Systems ASA" pirmdien, 16. jūlijā kļuvis par mērķi plašam kiberuzbrukumam, kas tieši ietekmēja dažas uzņēmuma datu sistēmas. 

Uzbrukums atklāts 16.jūlija rītā un nekavējoties veikti pasākumi, lai to apturētu un mazinātu sekas. Tostarp informētas attiecīgās iestādes un mobilizēti visi pieejamie iekšējie un ārējie resursi, lai ierobežotu un neitralizētu incidentu.

"Mēs nekavējoties atslēdzām dažas sistēmas, lai ierobežotu uzbrukumu, un šobrīd "Tomra Systems ASA" izvērtē, vai klientiem un darbiniekiem varētu būt samazināta pakalpojumu stabilitāte," pauž uzņēmumā. Vienlaikus galvenā uzmanība pašreiz vērsta uz visu sistēmu darbības atjaunošanu pēc iespējas ātrāk.

Jau ziņots, ka SIA "Depozīta iepakojuma operators" (DIO) izsludinātajā taras pieņemšanas automātu jeb taromātu iepirkuma konkursā tiesības nodrošināt automatizēto depozīta iepakojuma pieņemšanu Latvijā ieguvis Norvēģijas iepakojuma savākšanas un šķirošanas iekārtu ražotājs "Tomra Systems ASA".

Latvijā depozīta sistēma dzērienu iepakojumiem sāka darboties 2022.gada 1.februārī. Valsts vides dienests konkursā dzērienu iepakojumu depozīta sistēmu uz septiņiem gadiem nolēma uzticēt DIO.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu