Satiksmes departamentā veiks auditu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis piedalās preses konferencē par Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centra "Rīgas sirds" tapšanu Rīgas rātsnamā.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis piedalās preses konferencē par Ukrainas bēgļu atbalsta un integrācijas centra "Rīgas sirds" tapšanu Rīgas rātsnamā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Satiksmes departamentā veiks auditu, lai sakārtotu remontdarbu uzraudzības sistēmu, tā šodien, 17. jūlijā preses konferencē paziņoja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Ķirsis plānojot uzdot pilsētas izpilddirektoram Jānim Langem un Audita un revīzijas pārvaldei veikt auditu Satiksmes departamentā un izstrādāt priekšlikumus, kā sistēmu uzlabot, pieaicinot uzņēmuma "Latvijas valsts ceļi" un citus ekspertus.

Ķirsim arī esot plānota tikšanās ar Valsts kontrolieri, lai pārrunātu šos jautājumus, un viņš cerot uz kādiem ieteikumiem, kādi varētu būt iespējamie risinājumi.

Savukārt Lange preses konferencē informēja, ka mēneša laikā Satiksmes departamentā jau esot izstrādāta kontroles sistēma, lai fiksētu veikto darbu apjomu ceļu iesēdumu remontdarbos, kā arī izstrādātas vadlīnijas remontdarbu sadalījumam segmentos, lai novērstu risku nepamatoti augstas cenas piemērošanai remontdarbiem.

Lange uzsvēra, ka ir gatavs sadarboties ar tiesībsargājošajām iestādēm, kas par šo lietu izrādījušas interesi.

Kā ziņots, pret Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonām - direktora pienākumu izpildītāju Jāni Vaivodu un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieku Andreju Urtānu - sāktā disciplinārlieta beigusies bez rezultāta, un amatpersonas atjaunos amatā.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) informēja, ka KNAB redzeslokā nonākusi informācija saistībā ar iespējamiem pārkāpumiem Rīgas domes Satiksmes departamentā. KNAB atbilstoši savai kompetencei izskata iestādes rīcībā esošo informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu