FOTO un VIDEO Carnikavas pludmalē jūrā atrod automašīnu ar Baltkrievijas numurzīmēm (4)

Papildināts
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sadursme.lv/Facebook

Otrdien, 18. jūlijā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka Carnikavas pludmalē ūdenī atrodas džips.

"Apskatot automašīnu, šķidrumu noplūde no tās arī netika konstatēta. Valsts policija Zemgales reģionālajai televīzijai norāda, ka auto, visticamāk, jūrā iebraucis naktī un turpinās notikušā izmeklēšana," ziņo Latvijas Televīzija.

Valsts vides dienests (VDD) sociālajos medijos norādījis, ka VVD apsekoja automašīnu, šķidrumu noplūdes no automašīnas un ūdens piesārņojuma pazīmes nav konstatētas, tāpēc norisinās darbi pie auto evakuācijas.

Aculiecinieku fotogrāfijas un video sociālajos medijos liecina, ka automašīnai "Dodge Ram" ir Baltkrievijas numurzīmes.

Par notikušo uzsākts administratīvā pārkāpuma process. Auto vadītājs pārkāpis Dabas parka "Piejūra" individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus, kā arī ignorējis aizlieguma zīmi. Šobrīd tiek organizēti automašīnas izvilkšanas darbi, kas jāveic īpašniekam pašam, ziņo Ādažu novads.

Ādažu novada pašvaldības policija pastāstīja, ka policijā sākts administratīvais process, jo minētajā vietā ir aizliegts pārvietoties ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem.

Policijai ir izdevies noskaidrot automašīnas īpašnieku, bet publiski viņa pilsonība atklāta netiek. Policija ir palīdzējusi noorganizēt auto izvilkšanu no jūras.

Likums par aizsargājamo teritoriju aizsardzību un izmantošanu regulējošo normatīvo aktu mehānisko transportlīdzekļu pārvietošanās, apstāšanās vai stāvēšanas prasību pārkāpšanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu no 30 līdz 350 eiro.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu