Stājies spēkā 15 gadu cietumsods par divu brāļu sašaušanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cietums.
Cietums. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments 17.jūlijā lēma neierosināt kasācijas tiesvedību krimināllietā par divu brāļu sašaušanu Dagdas novada Andzeļu pagastā, līdz ar to stājies spēkā spriedumus, ar kuru apsūdzētajam paspriests cietumsods uz 15 gadiem gadiem un trīs mēnešiem, informēja AT.

AT konstatēja, ka, pretēji kasācijas sūdzībās norādītajam, apelācijas instances tiesa ir izvērtējusi cietušo sniegto liecību ticamību un pierādījumu pietiekamību kopumā, tai skaitā par apsūdzētā agresīvo uzvedību pirms noziegumu izdarīšanas un konfliktu starp apsūdzēto un cietušajiem par īpašumtiesībām.

Līdz ar AT lēmumu stājas spēkā Latgales apgabaltiesas 14.marta spriedums, ar kuru apsūdzētais atzīts par vainīgu divu personu slepkavības mēģinājumā un nelikumīgā ieroča glabāšanā. Galīgais sods apsūdzētajam noteikts brīvības atņemšana uz 15 gadiem un trīs mēnešiem un probācijas uzraudzība uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem. Tāpat stājas spēkā ar pirmās instances tiesas spriedumu noteiktais pienākums izmaksāt morālā kaitējuma kompensāciju 20 000 eiro par labu vienam no cietušajiem.

Izskatāmajā lietā apsūdzībā norādīts, ka cietušie izsolē bija iegādājušies mājas Andzeļu pagastā Dagdas novadā. Lieldienu priekšvakarā brāļi ieradušies parunāt ar mājas bijušo saimnieku un piedāvāt viņam savākt un aizvest mantas. Vīrietis attiecies no palīdzības. Kamēr jaunieši bijuši pirtī, viņi dzirdējuši, ka kāds tai tuvojas. Kad puiši atvēruši durvis, sekojis bises šāviens. Pirmais šāviens raidīts viena brāļa un nākamais otra brāļa virzienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu