Varēs izvēlēties nodaļu personu apliecinošu dokumentu saņemšanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP)ļaus izvēlēties nodaļu, kurā saņemt noformēto personas apliecību (eID karti) un pasi, informēja pārvalde.

No 19.jūlija visās 29 pārvaldes nodaļās Latvijas pilsoņiem un nepilsoņiem būs iespēja izmantot jaunu pakalpojumu - iesniedzot dokumentus personu apliecinoša dokumenta saņemšanai vienā pārvaldes teritoriālajā nodaļā, izvēlēties sagatavoto personu apliecinošo dokumentu saņemt citā pārvaldes teritoriālajā nodaļā, kas norādīta iesniegumā personu apliecinoša dokumenta saņemšanai.

"Pārvaldes svarīgākā prioritāte ir nodrošināt klientiem ērtus un modernus pakalpojumus. Ņemot vērā klientu atsauksmes, kā arī nerimstoši strādājot pie pakalpojumu uzlabošanas, lai tie atbilstu visaugstākajām klientu prasībām, radīts jauns pakalpojums - pasi vai eID karti var noformēt, piemēram, Daugavpils nodaļā, bet izvēlēties saņemt Rīgas 1.nodaļā," norādījusi pārvaldes priekšniece Maira Roze.

Noformējot dokumentus un izvēloties kādu no 29 nodaļām, kurā tie tiks saņemti, obligāti jāņem vērā, ka veikto izvēli nebūs iespējams mainīt.

Svarīgi arī ņemt vērā, ka Siguldas, Smiltenes, Līvānu un Krāslavas filiālēs nebūs iespējams saņemt citās nodaļās noformētos dokumentus, taču šajās filiālēs noformētos dokumentus būs iespēja saņemt arī citās nodaļās.

Ja pase vai eID karte tiek noformēta Latvijas pārstāvniecībā ārvalstīs, personu apliecinošu dokumentu var saņemt tikai tajā pārstāvniecībā, kurā veikts dokumenta noformēšanas pakalpojums. Personu apliecinoši dokumenti ārvalstīs netiek pārsūtīti uz citām Latvijas pārstāvniecībām.

Pakalpojums tiks sniegts bez maksas, proti, izvēloties izmantot šo pakalpojumu, būs jāsamaksā tikai ierastā valsts nodeva par pases vai eID kartes noformēšanu.

PMLP atgādina, ka uz jaunās pases vai eID kartes nomaiņu obligāti jāņem līdzi vecie personu apliecinošie dokumenti, kas būs jānodod nodaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu