Nozīmēts pirmais Kanādas vēstnieks Igaunijā

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Kanādas ārlietu ministre Melānija Džolija par pirmo valsts vēstnieku Igaunijā izvirzījusi Lairdu Hindlu. Kanādas valdības paziņojumā pausts, ka vēstniecības izveidošana Igaunijā ir daļa no valsts diplomātiskās klātbūtnes paplašināšanas Centrālajā un Austrumeiropā.

Pērn Džolija paziņoja, ka Kanāda savu biroju Igaunijā, kuru pārvaldīja valsts vēstnieks Latvijā, pārvaidos par vēstniecību ar Tallinā rezidējošu vēstnieku.

Vēstniecība nozīmīgas NATO sabiedrotās teritorijā palīdzēs stiprināt divpusējās attiecības, pastiprinās Kanādas klātbūtni reģionā, palīdzēs stāties pretī Krievijas destabilizējošajai rīcībai un palielinās atbalstu Kanādas Bruņoto spēku ārvalstu misijai "Operation Reassurance", kas izveidota pēc tam, kad 2014.gadā Krievijas anektēja Ukrainas Krimas pussalu, norādīja Kanādas valdība.

"Pirmo reizi ieceļot vēstnieku, mēs turpinām veicināt Kanādas stratēģisko diplomātisko klātbūtni Baltijas valstīs. Kopš Krievijas nelikumīgā un neattaisnojamā iebrukuma Ukrainā pasaule ir piedzīvojusi dziļas ģeopolitiskas pārmaiņas, kas ietekmē politiku, ekonomiku, drošību un vidi. Lai pretdarbotos Krievijas ilgstošajai agresijai un ietekmei, mums ir obligāti jāstiprina Kanādas pozīcijas, izmantojot diplomātisko iesaisti uz vietas un strādājot plecu pie pleca ar mūsu draugiem un sabiedrotajiem," sacīja Kanādas ārlietu ministre.

Igaunija pērn atvēra vēstniecību Kanādas galvaspilsētā Otavā. Pašlaik Igaunijas vēstnieks Kanādā ir Marguss Rava.

Kanādas valdības sniegtā informācija liecina, ka Kanādas un Igaunijas divpusējā tirdzniecība pērn sasniedza 187 miljonus dolāru (126 miljoni eiro).

2022.gadā Kanādas ārējās tiešās investīcijas Igaunijā bija 25 miljonu dolāru apmērā, savukārt Igaunijas ārējās tiešās investīcijas sasniedza piecus miljonus dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu