Video Raidījums: "Kā uzzina, ka esmu ar trīs bērniem, tā dzīvokļa īri atsaka!" Ģimenei Cēsīs no ceturtdienas jādzīvo uz ielas (11)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Gunita vienatnē audzina divgadīgo meitu un viņas brāļus, kuriem ir septiņi un trīspadsmit gadi. Ģimene jau desmit gadus īrē dzīvokli Cēsu centrā, taču nu to nāksies rītdien atbrīvot, vēsta televīzijas kanāla TV3 raidījums "Bez Tabu".

Dzīvokļa īpašnieks Gunitu laicīgi brīdinājis, ka vēlas īres attiecības pārtraukt. Sieviete sākotnēji centusies saviem spēkiem atrast nākamo dzīvesvietu, taču nesekmīgi: "Kā uzzina, ka esmu ar trīs bērniem, tā dzīvokļa īri atsaka!"

Nezinu, ko darīt. Cenšos cīnīties, darīt kaut ko lietas labā. Esmu gājusi un runājusi arī ar pašvaldību. Sociālā dienestā norāda, ka pašvaldība visus dzīvokļus ir paņēmusi, neesot ko piedāvāt. Tikai uz diviem mēnešiem krīžu centrā Valmierā, vairāk neko nevar piedāvāt. Rindā mani neieraksta, tikai sūta informāciju par likumiem. Tur var redzēt, ka mēs atbilstam prasībām, lai mūs iekļautu rindā, taču tas netiek darīts, norāda Gunita.

Šobrīd Cēsīs pašvaldībai ir septiņi pieejami dzīvokļi, kurus pirms nodošanas nākamajiem īrniekiem vēl var nākties remontēt. Tomēr Gunita netiek iekļauta rindā, jo pašvaldība it kā nav saņēmusi izziņu par darba attiecībām.

Sievietei ir paskaidrots par iespējām, ko varam piešķirt. Tāpat paskaidrots, ko pašvaldība sagaida no viņas, norāda Cēsu pilsētas un Vaives pagasta teritorijas un infrastruktūras pārvaldības nodaļas vadītājs Egīls Kurpnieks.

"Atbilstoši saistošajiem noteikumiem, jāiesniedz izziņa, ka vismaz 12 mēnešus ir darba attiecībās. Saistošie noteikumi šādu kārtību paredz, kamēr persona neiesniedz dokumentus, mēs dzīvokļu rindā viņu iekļaut nevaram".

Daudzbērnu ģimenēm, kurām noteikts trūcīgā statuss, ir lielākā prioritāte uz pašvaldības dzīvokļiem, šajā rindā savu kārtu gaida sešas ģimenes. Gunitas ģimene atbilst trešai prioritātei: nepieder nekustamais īpašums, ir daudzbērnu ģimene, kā arī ir darba attiecībās pēdējos 12 mēnešus. Šī prioritāte pašreiz atbilst četrām ģimenēm.

"Šeit ir arī jautājums, vai personai interesē vienīgi Cēsis. Pašvaldībai Ir dzīvokļī arī Jaunpiebalgā, Līgatnē un citviet. Parasti šajos gadījumos prioritāri ir Cēsis. Šādā gadījumā jārēķinās, ka iespēju nav tik daudz, kāds brīdis būs jāpagaida," uzsver Cēsu pilsētas un Vaives pagasta teritorijas un infrastruktūras pārvaldības nodaļas vadītājs Egīls Kurpnieks.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu