Šī seksīgā dziesma franču mēlē 1969. gadā tika aizliegta radio Apvienotajā Karalistē. Pāvests to aizliedza klausīties arī itāļiem. Tomēr tas netraucēja dziesmai sasniegt topu virsotnes un tapt leģendārai. Pieminot dziedātāju, aktrisi, stila ikonu ("Hermès Birkin" rokassomiņas mūza) un politisko aktīvisti Džeinu Birkinu, kura 76 gadu vecumā šovasar devās viņsaulē, izpētīsim, kā īsti tapa šī dziesma un kādus noslēpumus tā slēpj. Galu galā daudziem Džeina Birkina paliks atmiņā tieši ar savu muzikālo karjeru un kaislīgajām attiecībām ar aizvien pretrunīgi vērtēto, skandalozo brunču mednieku un arī Džeinas bērnu tēvu - Seržu Geinsbūru. 

Džeinas un Serža slavenākā muzikālā sadarbība bija viņu kaislīgais singls "Je t'aime... moi non plus". Pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem tapusī dziesma atskaņoja baudpilnus sievietes vaidus, kas viennozīmīgi asociējas ar orgasma sasniegšanas brīdi.

Bet vai zinājāt, ka Seržs šo dziesmu vispirms ierakstīja kopā ar kādu citu sievieti? Vai zinājāt, ka tās nosaukums tapis, iedvesmojoties no sirreālisma meistara Salvadora Dalī?

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X