Bezkaunība vai Ego? Saseksas hercogi pēc karalienes bērēm bija lūguši iespēju atgriezties ar Baideniem (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Tapis zināms, ka Saseksas hercogi pēc karalienes Elizabetes II bērēm bija izteikuši lūgumu ASV prezidentam Džo Baidenam un kundzei Džilai Baidenai iespēju atgriezties ASV ar prezidentu lidmašīnu Air Force One, ziņo Dailymail.co.uk.

Princis Harijs un Megana pēc karalienes bērēm vēlējās doties atpakaļ uz Amerikas Savienotajām Valstīm ar Air Force One, taču Baltais nams lūgumu noraidīja, portālam DailyMail.com atklājuši avoti.

Mēnesi iepriekš pirmā lēdija Džila Baidena tika uzaicināta arī apmeklēt Harija Invictus games, taču šī ideja tika noraidīta, jo pastāvēja bažas, ka britu karaliskā ģimene varētu būt aizvainota par viņas klātbūtni "Harija pasākumā".

Tiek uzskatīts, ka abas neveiksmīgās iniciatīvas bija daļa no Saseksas iedzīvotāju kampaņas, lai iegūtu politisku ietekmi ASV.

"Tā būtu bijusi grandioza fotogrāfija: Harijs un Megana uzkāp pa lidmašīnas pakāpieniem, lai pamātu kopā ar ASV prezidentu un pirmo lēdiju," ironizē Dailymail.co.uk. 

Bet tas bija tūlītējs "nē" no amerikāņiem. Avoti, kas zināja lēmumu, teica, ka par šo jautājumu gandrīz nav notikušas diskusijas.

"Tas būtu izraisījis tādu satraukumu! Tas būtu saspīlējis attiecības ar karaļnamu un jauno karali," portālam DailyMail.com sacīja cits avots.

Gan Baltais nams, gan Bakingemas pils atteicās komentēt šo stāstu. Hercoga un hercogienes pārstāvis neatbildēja uz komentāriem.

Jā, prezidents Baidens var uzaicināt ikvienu, kuru vēlas, lai tas lidotu ar Air Force One. Taču būtu radušies jautājumi par to, kurš maksās par to, lai hercogs un hercogiene būtu lidmašīnas pasažieri?

ASV valdība apmaksā oficiālos braucienus, piemēram, Baidenu ceļojumus uz Londonu, bet Harijs un Megana nav amerikāņu amatpersonas. Prezidents Baidens pats maksā par saviem bērniem un mazbērniem, lai viņi varētu lidot kopā ar viņu.

Tātad - pat, ja Baidens teiktu "jā", vai Saseksas hercogi piekristu paši apmaksāt avio izmaksas? 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu