Neviens notikums Vladimira Putina 23 gadu valdīšanas laikā nav tik nepārprotami norādījis uz viņa režīma trauslumu kā grupējuma "Vagner" pārtrauktais sacelšanās mēģinājums 24. jūnijā. "Vagner" algotņi Jevgeņija Prigožina vadībā pārdroši izaicināja Kremļa varu – un tagad šķiet, ka viņi ir veiksmīgi izbēguši no soda. Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) ir pārtraucis kriminālizmeklēšanu saistībā ar dumpi. Taču Putina problēmas nebūt neaprobežojas tikai ar "Vagner" grupējumu.

Prigožina kaujinieki bez Putina tuvākā loka vai armijas pārstāvju palīdzības nebūtu spējuši Krievijas teritorijā mazāk nekā diennakts laikā pieveikt gandrīz tūkstoti kilometru. Klīst baumas, ka savu lomu tajā varētu būt spēlējuši brāļi miljardieri Jurijs un Mihails Kovaļčuki. Kā ziņots, Kovaļčuki, kas ir Putinam pietuvinātas personas, piekrīt Prigožina uzskatam, ka Krievija nav bijusi pietiekami spēcīga šajā karā un plašākā konfrontācijā ar Rietumiem.

Vēl viens iespējamais līdzdalībnieks ir ģenerālis Sergejs Surovikins. Tāpat kā Prigožins, arī Surovikins, kā ziņots, ir iestājies par daudz brutālākiem militārajiem pasākumiem, nekā aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, šķiet, ir gatavs īstenot. Kopš sacelšanās viņš nav redzēts sabiedrībā un runā, ka viņš "atpūšas".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X