Video „Vāgneriešu” skaits Baltkrievijā pieaudzis līdz 5000. "Vai viņi sēdēs rokas klēpī salikuši?" jautā Podoļaks

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
"Vagner" šefs Jevgēnijs Prigožins kaujinieku nometnē Baltkrievijā
"Vagner" šefs Jevgēnijs Prigožins kaujinieku nometnē Baltkrievijā Foto: Ekrānuzņēmums no video

Baltkrievijā ieradušies aptuveni 5000 Krievijas algotņu grupējuma „Vagner” kaujinieku, tā, atsaucoties uz Ukrainas robežsardzes pārstāvja Andra Demčenko teikto, vēsta Ukrainas laikraksts „Kyiv Independent”. Ukrainas prezidenta pārstāvis Mihailo Podoļaks „vāgneriešu” klātbūtnē saskata zināmu risku Polijai un Baltijas valstīm.

„Vagner” algotoņu skaits Baltkrievijā sākotnēji bija mērāms simtos, taču karavīri valstī ierodas nepārtraukti, saka Demčenko. Pavisam valstī šobrīd ieradušās deviņas auto kolonnas ar „vāgneriešiem”.

Pēc Demčenko teiktā, „Vagner” spēku klātbūtne tiešus draudus Ukrainai nerada.

Pagājušajā nedēļā tika apstiprināta „Vagner” karaspēka ierašanās Baltkrievijā. Lukašenko režīma Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka „Vagner” karavīri valstī apmāca reģionālos aizsardzības spēkus.

Tikmēr Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks sestdien sociālajā tīklā „Twitter” raksta, -

„Ir skaidrs, ka „Vagner” algotņi nevarēs bezdarbīgi sēdēt telšu pilsētiņās Baltkrievijā - lai uzturētu kaujas spējas, viņiem nepieciešama regulāra dalība karadarbībā un pastāvīgi materiālie stimuli”.

Prigožinam šajā jautājumā tagad, pēc Podoļaka domām, ir maz izvēles iespēju.

Ukrainas robeža ir droši nocietināta, bet cits jautājums ir Polijas un Baltijas valstu robeža, jo īpaši Suvalku koridors, kas ir tik vilinošs Krievijai.

„Krievijas hibrīdā agresija pret NATO ar „mazo pelēko cilvēciņu” palīdzību lieliski iekļaujas stratēģijā, kas paredz paaugstināt likmes, lai izdarītu spiedienu uz sabiedrotajiem un ietekmētu atbalstu Ukrainai. NATO valstu gatavība dot pretdarbību bruņotajam grupējumam pašlaik nav skaidra, un nenoteiktību Krievija uztver kā vājumu”, savās pārdomās dalās Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks.

„Risinājums ir vienkāršs: tūlītēja ieroču piegāde Ukrainai, lai iznīcinātu ienaidnieku Ukrainas teritorijā, šodien burtiski nodrošina mieru Eiropā. Protams, Austrumeiropa to ļoti labi zina. Bet, jo tālāk no Krievijas atrodas citu valstu galvaspilsētas, jo biežāk mums tas ir jāatgādina,” raksta Podoļaks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu