Atšķirībā no vairuma manu kolēģu es vienmēr esmu bijis mazliet atturīgs pret mikroblogošanas vietni "Twitter". Šis sociālais tīkls man nepatika vairāku iemeslu dēļ. Galvenais no tiem bija tas, ka visi blogeri, kuriem sekoju citur, šeit man šķita garlaicīgi. Tomēr nepieciešamība sekot līdzi visiem notikumiem un "Twitter" popularitāte politiskajā segmentā piespieda mani sākt to aktīvi izmantot.

Tātad kas notika? Nesen Pevčiha un viņas līdzgaitnieki izteica dažas sarkastiskas piezīmes par "The North Atlantic Fella Organization" (Ziemeļatlantijas biedru organizācija - NAFO). Tā ir salīdzinoši neliela (incidenta brīdī — aptuveni 100 tūkstoši sekotāju) kustība, kuras galvenais mērķis ir vākt līdzekļus Ukrainas aizstāvjiem. Ienākumi tiek sniegti pārbaudītām labdarības organizācijām un militārajām vienībām.

Tomēr tās “biedri” galvenokārt ir pazīstami ar Krievijas propagandas un dezinformācijas apkarošanu saistībā ar iebrukumu Ukrainā. Šim nolūkam viņi izmanto arī mīmus jeb mēmes un jokus. Viņu rīcību var klasificēt kā informācijas kara paveidu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X