"Par/Progresīvie" savu kandidātu Rīgas mēra amatam nevirzīs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

"Par/Progresīvie" (PP) nevirzīs savu Rīgas mēra amata kandidātu. Partijas politiķi nodēvējuši šo lēmumu par "soli pretī kompromisam".

PP paturējuši iespēju piedāvāt savu Rīgas domes priekšsēdētāja pretendentu tikai tādā gadījumā, ja "Jaunās vienotības" (JV), "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) veidotas partiju bloks gadījumā nevienotos par kopīgu pretendentu.

Vaicāti par iespējamo kompromisu strīdus jautājumā par vicemēru skaitu, gan PP frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs, gan PP pārstāve Justīne Panteļejeva šodien pēc četru pušu koalīcijas sarunām vērsa uzmanību, ka "Progresīvie" sarunās jau ir nākuši ar kompromisu, nevirzot savu kandidātu uz mēra amatu.

Tas, ka "Progresīvajiem" nebūs mērs, jau ir liels kompromiss no PP puses, tāpēc politiķi sagaida kompromisu arī no otras jeb JV, NA/LRA un KR puses, atzīmēja Panteļejeva.

Līdzīgi Kossovičs pauda, ka ar šādu pozīciju "Progresīvie" jau ir no savas puses "atvēruši logu" sarunās.

Kā ziņots, lai pārmaiņu koalīcija spētu veiksmīgi turpināt darbu, ir jāatsakās no daudzajiem vicemēru amatiem, saglabājot tikai vienu šādu posteni, šādu pozīciju turpina uzturēt Rīgas domes PP frakcija, lai arī potenciālie sadarbības partneri to ir noraidījuši.

Jau vēstīts, Rīgas vicemērs, NA/LRA frakcijas politiķis Edvards Ratnieks gan LTV, gan šodien pēc četru pušu sarunām tika paudis viedokli - ja frakcija PP vēlas samazināt vicemēru skaitu Rīgas domē, tā var atteikties no sava kandidāta virzīšanas šādam amatam.

Rīgas domes jaunas koalīcijas izveides sarunās vēl nav atrasts "kompromisa gars", pēc otrdien notikušajām četrpusējām partiju sarunām pauda JV politiķis, Rīgas domes priekšsēdētāja amata izpildītājs Vilnis Ķirsis.

NA/LRA frakcijas politiķis Ratnieks PP kolēģiem adresēja kritiku, jo viņu rīcībā saskatot "vēlmi vilkt laiku", bet NA/LRA labprāt ietu uz priekšu straujākiem soļiem.

KR politiķis Jānis Ozols atzīmēja, ka viņam par šodienas sarunām nav palicis optimistisks iespaids. Dialogs nav pavirzījies uz priekšu, jo katra puse palikusi pie sava krīzes cēloņu tulkojuma, atzīmēja Ozols.

JV, NA/LRA un KR piedāvā kopā ar PP noslēgt sadarbības memorandu, kurā vienotos par svarīgākajiem uzdevumiem, tajā skaitā, Rīgas latviskās identitātes stiprināšanu un Eiropas Savienības līdzekļu apguvi. Dokumenta mērķis ir vienošanās par Rīgas domē ievēlēto "valstiski domājošo politisko spēku vairākuma" principiem koalīcijas veidošanā un būtiskākajiem darbiem Rīgai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu