Vītauts Landsberģis: Putins varētu uzrīdīt vagneriešus Eiropai, lai no viņiem atbrīvotos (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pirmais atjaunotās neatkarīgās Lietuvas valsts vadītājs Vītauts Landsberģis
Pirmais atjaunotās neatkarīgās Lietuvas valsts vadītājs Vītauts Landsberģis Foto: EPA/Scanpix

Pirmais atjaunotās neatkarīgās Lietuvas valsts vadītājs Vītauts Landsberģis norādīja, ka algotņu grupējuma "Vagner" kaujinieki Baltkrievijā var tikt izmantoti, lai viņus uzrīdītu Eiropai.

Viņš pieļauj iespēju, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins varētu uzrīdīt vagneriešus Eiropai, lai no viņiem atbrīvotos.

"Iespējams, Putins no viņiem baidās, vai varbūt Putins vienkārši vēlas viņus uzrīdīt Eiropai, piemēram, caur Lietuvu, lai viņi vai nu kādu iznīcinātu, vai tiktu iznīcināti paši, bet ne ar Putina rokām," Lietuvas sabiedriskajai raidorganizācijai LRT sacīja Landsberģis.

Viņš piebilda, ka Lietuvai būtu labāk, ja tai kaimiņos nebūtu vagneriešu.

"Labāk, lai viņu šeit nebūtu, lai viņi laižas kaut kur uz Āfriku, viņiem tur ir raktuves, visādas korumpētās valstis, lai viņi brauc, ja Putinam Krievijā viņi nav vajadzīgi," teica Landsberģis.

Ukrainas Valsts robežsardzes dienesta aplēses liecina, ka Baltkrievijā ieradušies jau apmēram 5000 vagneriešu.

Pēc "Vagner" dibinātāja Jevgeņija Prigožina sarīkotā dumpja algotņu grupējuma nākotne vairākas nedēļas bija neskaidra. Dumpis tika izbeigts, kad Prigožinam un "Vagner" kaujiniekiem 24.jūnijā tika piedāvāts patvērums Baltkrievijā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu