VIDEO Latvijā varētu atvieglot viesstrādnieku ieceļošanas prasības (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Celtnieki. Ilustratīvs foto.
Celtnieki. Ilustratīvs foto. Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Darba devēju daudzkārtējie aicinājumi atvieglot procesu, kādā var piesaistīt viesstrādniekus no ārzemēm, ir viens no jautājumiem, kur koalīcijai pagaidām ir domstarpības. Ekonomikas ministrijas (EM) vadībā tiek gatavota cilvēkkapitāla attīstības stratēģija, kas īstermiņā varētu paplašināt darba devēju iespējas piesaistīt darbiniekus no ārvalstīm, vēsta LTV raidījums "Panorāma". 

Darbinieku trūkst gan nozarēs, kurās meklē mazkvalificēta darba darītājus, gan jomās, kur vajadzīgs intelektuālais darbaspēks. Darba devēju organizācijas situāciju uzskata par kritisku. Šorīt Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadītājs Andris Bite pauda: “"Mēs aicinām daudz vienkāršāk atvērt šo tirgu, lai mēs kā uzņēmēji varam uzaicināt un atvest ātrāk un vienkāršāk. ”

EM atzīst, ka problēma pastāv, tādēļ kā īstermiņa risinājumu ir gatava atvieglot procesu viesstrādnieku piesaistīšanai. Viens no atvieglojumiem varētu būt, piemēram, darbiniekam nepieciešamās izglītības pārbaudes atstāt darba devēja ziņā.

Plašāk skaties sižetā!

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu