Latvijā saskata iespēju ciešāk sadarboties ar Austrāliju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas priekšsēdētāja biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejā (EPPA) vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar EPPA prezidentu Saeimas namā.
Saeimas priekšsēdētāja biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejā (EPPA) vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica piedalās preses konferencē pēc tikšanās ar EPPA prezidentu Saeimas namā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvija saskata iespēju sadarboties ar Austrāliju vēl ciešāk, tai skaitā Ukrainas karavīru apmācībā un to individuālā ekipējuma nodrošināšanā, otrdien, 1. augustā tikšanās laikā ar Austrālijas vēstnieku Latvijā Bernardu Džozefu Filipu pauda Saeimas priekšsēdētāja biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV).

Kā informēja Saeimas Preses dienestā, Austrālijas vēstnieks parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Kalniņa-Lukaševica sarunā pozitīvi novērtēja Latvijas un Austrālijas aktīvo divpusējo dialogu. "Mēs augstu vērtējam Austrālijas ieguldījumu Ukrainas atbalstam arī starptautiskās organizācijās un saskatām iespēju sadarboties vēl ciešāk, tostarp Ukrainas karavīru apmācībā un to individuālā ekipējuma nodrošināšanā," sacīja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Kalniņa-Lukaševica uzsvēra Austrālijas un NATO ciešo dialogu reģiona un globālās drošības jautājumos. Puses norādīja, ka kopīgām, vispāratzītām vērtībām un vienotai izpratnei par demokrātiju un noteikumos balstītu starptautisko kārtību ir izšķiroša nozīme. NATO samita Viļņā lēmumi ir būtiski drošības situācijas uzlabošanai reģionā, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja biedre.

Saeimas priekšsēdētāja biedre novērtēja Austrālijas nosūtītā eksperta dalību NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centrā, kā arī uzsvēra Austrālijas nozīmīgo lomu patiesas informācijas sniegšanā Indijas un Klusā okeāna reģiona partneriem par Krievijas izvērstā pilna mēroga karu un tā ietekmi globālā mērogā. Kalniņa-Lukaševica aktualizēja arī Krievijas propagandas un dezinformācijas centienus dažādos pasaules reģionos, uzsverot - jācīnās par katru balsi Ukrainas atbalstam ANO Ģenerālajā asamblejā.

Svarīga loma abu valstu tuvināšanā ir plašajai latviešu diasporai Austrālijā, atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja biedre. Kalniņa-Lukaševica un vēstnieks pauda, ka Latvijas vēstniecības atvēršana Austrālijā veicina gan abu valstu divpusējās attiecības, gan dialogu ar citām reģiona valstīm, kā arī sniedz jaunas iespējas sadarbībai ekonomikā, kultūrā un citās jomās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu