Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi turpinās vadīt Siksnis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Siksnis
Jānis Siksnis Foto: za

Par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) priekšsēdētāju uz nākamo termiņu atkārtoti ievēlēts Jānis Siksnis, informē padome.

Šāds lēmums pieņemts SEPLP sēdē, pamatojoties uz Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumu, kas noteic, ka SEPLP no padomes locekļu vidus ievēlē priekšsēdētāju uz vienu gadu.

Siksnis komentē, ka aizvadītais darba posms ir bijis ļoti intensīvs, strādājot pie sabiedrisko mediju stratēģiskās attīstības galvenajām prioritātēm - jauna finansēšanas modeļa ieviešanas un vienota sabiedrisko mediju uzņēmuma izveidošanas. "Padome sagaida, ka šoruden beidzot tiks pieņemti lēmumi par sabiedrisko mediju nodrošinājuma būtisku uzlabojumu, kas izbeigs ilgus gadus valdījušo neskaidrību šajā jomā," uzsver Siksnis.

SEPLP pirmo sastāvu Saeima ievēlēja 2021.gada 4.augustā, amatā apstiprinot padomes locekļus Siksni, Sanitu Upleju-Jegermani un Jāni Eglīti.

SEPLP ir neatkarīga, pilntiesīga institūcija, kas īsteno sabiedrisko mediju kapitāldaļu turētāja un augstākās lēmējinstitūcijas funkcijas, garantē sabiedrisko mediju redakcionālo neatkarību, izstrādā un apstiprina sabiedrisko pasūtījumu, uzrauga Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas finanšu līdzekļu izlietojumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu