Ukrainas armija dienvidu frontes pārrāvuma mēģinājumā iesaistījusi jaunas rezerves

Papildināts
TVNET/LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Lai īstenotu pārrāvumu dienvidu frontē, Ukrainas armija iesaistījusi svaigas rezerves, vēsta amerikāņu laikraksts "Washington Post", atsaucoties uz avotiem.

Iesaistīts rezerves 10.armijas korpuss, lai virzītos uz priekšu Zaporižjas apgabalā pie Robotines, norāda izdevums.

"Pēdējā nedēļa bija ļoti svarīga, jo viņi (ukraiņi) nolēma lielākā mērā iesaistīt sava karaspēka otro ešelonu," laikraksts citē militāro analītiķi Robu Lī, kas nesen bijis frontē un pats vērojis Ukrainas armijas uzbrukumu.

"Pagaidām nav skaidrs, vai Krievijas bruņotie spēki cietuši pietiekami lielus zaudējumus, lai rastos nosacījumi pārrāvumam. Šobrīd mēs gaidām un vērojam," sacīja analītiķis.

Sīvas kaujas turpinās ap Robotines ciemu - teritorijā, ko agrāk noturēja Krievijas karaspēks un kas atrodas mazāk kā 2,5 kilometru attālumā no Krievijas galvenās aizsardzības līnijas, teikts "Washington Post" publikācijā.

Atbilstoši dažām liecībām kauja šajā apvidū ir tuvākais un reālākais ceļš ukraiņu pārrāvumam cauri Krievijas līnijai. Amatpersonas norāda, ka tai ir liela stratēģiskā nozīme.

Ukrainas armija turpina ofensīvu Bahmutas dienvidu flangā

Ukrainas bruņotie spēki turpina ofensīvu Bahmutas dienvidu flangā un katru dienu pavirzās uz priekšu par simtiem metru, taču frontālus uzbrukumus šajā rajonā neveic, lai taupītu karavīrus, teikts ASV Kara studiju institūta (ISW) jaunākajā apskatā par situāciju frontē.

ISW ziņojumā citēts Ukrainas Bruņoto spēku Austrumu grupējuma preses pārstāvis Serhijs Čerevatijs.

Tajā pašā laikā ISW norāda, ka Krievijas okupanti ir veikuši ierobežotus neveiksmīgus pretuzbrukumus Bahmutas rajonā.

ISW apskatā teikts, ka Krievijas karaspēks turpinājis sauszemes uzbrukumus Avdijivkas-Doneckas frontē, taču apstiprinātu panākumu nav bijis. ISW atsaucās uz okupantu sniegtajām ziņām, ka tie sekmīgi uzbrukuši Ukrainas spēkiem, kas atkāpās Krasnohorivkas un Marjinkas rajonā. Taču ISW nav guvis apstiprinājumu, ka Krievija būtu nesen veikusi sekmīgus uzbrukumus Avdijivkas-Doneckas līnijā.

Institūta analītiķi arī atspēkoja okupantu apgalvojumus, ka tie veikuši sekmīgu uzbrukumu pie Veseles un no ziemeļaustrumiem pavirzījušies tuvāk Avdijivkai. "ISW nav novērojis nekādus vizuālus pierādījumus par nesenajiem Krievijas panākumiem Avdijivkas tuvumā," teikts ziņojumā.

2. un 3.augustā Ukrainas spēki turpināja apšaudīt Krievijas aizmugures pozīcijas Doneckas apgabalā. Pēc ģeolokācijas datiem redzams, ka Ukrainas armija ar HIMARS raķeti trāpījusi Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmai "Buk" 17 kilometrus uz dienvidaustrumiem no Bahmutas, teikts ISW apskatā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu