Foto un Video Pēc vētras Vācijā zemi klāj 30 centimetrus bieza krusas kārta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēc spēcīgas vētras Reutlingenā, Vācijas dienvidos gandrīz pašā vasaras vidū nācies ķerties pie sniega šķūrēm, lai atbrīvotu ieliņas no biezas krusas segas. Savukārt Austrijā negaiss izraisījis arī plūdus, bet Slovēnijā dabas stihija prasījusi trīs cilvēku dzīvības.

Lokāla vētra Bādenes-Virtembergas federālās zemes Reutlingenas pilsētas centrā Vācijas dienvidos pārklājusi ielas ar 30 centimetru biezu krusas kārtu. Brauktuves un trotuāri bija jāattīra ar sniega šķūrēm. Koku lapas un krusa dažās minūtēs aizsprostoja notekūdens savākšanas vietas, tādēļ daudzviet ūdens ieplūda pazemes garāžās, pagrabos un dzīvojamās ēkās. Cilvēki, par laimi, nav cietuši.

Aptuveni 250 profesionālo ugunsdzēsēju glābēju un visas brīvprātīgo ugunsdzēsēju brigādes tika izsauktas uz aptuveni 100 vietām, kur vietējie iedzīvotāji dabas stihijas radīto postu nespēja novērst pašu spēkiem. Ūdens līmenis Echazā piecu minūšu laikā paaugstinājās par 1,50 metriem un Betzingenas rajonā upe uz īsu brīdi izgāja no krastiem.

Plūdi Austrijā un Slovēnijā

Arī Austrijā bija spēcīgas lietusgāzes un plūdi. Lejkantilā piesardzības nolūkā no 70 mājām tika evakuēti iedzīvotāji. Eizenkappeles un Klāgenfurtes apkaimē dažas vietas bija nošķirtas no apkārtējās teritorijas. Klāgenfurtes tuvumā pastāvēja dambja pārraušanas risks.

Slovēnijā pēc lietusgāzēm gāja bojā vismaz trīs cilvēki. Pārplūda upes, applūda ceļi un tilti. Slovēnijas premjerministrs Roberts Golobs notikušo nodēvēja par katastrofu. Slovēnijas vides aizsardzības iestāde „Arso” paaugstināja vētras brīdinājuma līmeni līdz visaugstākajam. Šie plūdi varētu būt vissmagākie kopš Slovēnijas neatkarības iegūšanas 1991. gadā. „Plūdi ir katastrofāli. Mēs lūdzam visu iespējamo palīdzību,” sacīja Golobs, aicinot cilvēkus atstāt savas mājas tikai ārkārtas gadījumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu