Saujiņa cilvēku pie valdības nama protestē pret Stambulas konvenciju (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Otrdienas rītā iepretim Ministru kabineta ēkai aptuveni 20 cilvēki sapulcējušies partijas "Suverēnā vara" rīkotajā piketā pret Latvijas pievienošanos Stambulas konvencijai.

Atnākušie paņēmuši līdzi plakātus uz kuriem, piemēram, rakstīts "Stop sociālā dzimuma integrēšanai mūsu tiesību sistēmā," Pandoras lāde Stambulas konvencija", "Vardarbība "Vienotības" iekšlietu ministra astoņu gadu bezdarbība".

Piketētāju vidū ir arī politiķi Jūlija un Vjačeslavs Stepaņenko.

Pikets norit mierīgi, to vēroja pāris policijas darbinieki. Valdības pārstāvji pie piketētājiem nebija iznākuši.

Jau ziņots, ka līdzīgs pikets bija noorganizēts jūlija sākumā.

Pirms vairākām nedēļām atlikto likumprojektu par Stambulas konvencijas apstiprināšanu Latvijā valdībā paredzēts skatīt nākamnedēļ, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes pavēstīja politiķi.

Kā liecina Labklājības ministrijas (LM) iesniegtais likumprojekts, konvenciju Latvijā plānots apstiprināt ar atrunu, ka tās īstenošanā Latvija piemēros "Satversmē ietvertās vērtības, principus un normas, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Tāpat konvencijai tiek piedāvāts pievienot no diviem teikumiem sastāvošu deklarāciju, kurā tiks uzsvērts, ka "Latvija uzskata, ka konvencijas mērķis ir sieviešu aizsardzība no jebkādas vardarbības, kā arī vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršana, sodīšana un izskaušana".

Savukārt deklarācijas otrajā teikumā tiks atkārtots jau likuma par konvencijas apstiprināšanu 2.pantā teiktais, ka Latvijas "piemēros konvenciju Satversmē ietverto vērtību, principu un normu ietvaros, īpaši attiecībā uz cilvēktiesību aizsardzību, sieviešu un vīriešu līdztiesību un laulības, ģimenes, vecāku un bērnu tiesību aizsardzību un atbalstu".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu