Rūpnīcā Maskavas apgabalā nograndis sprādziens, cietuši 60 cilvēki (8)

Papildināts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Rūpnīcā Maskavas apgabala pilsētā Sergijevposadā trešdien nograndis sprādziens, kā rezultātā cietuši 60 cilvēki, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā iepriekš pavēstīja Maskavas apgabala gubernators Andrejs Vorobjovs, vairāki cietušie nogādāti slimnīcā  cietušo stāvoklis uzskatāms par smagu.

Sākotnēji dažādos avotos izskanēja informācija par mazāk nekā 20 cietušajiem, vēlāk tika ziņots par 25, bet vēl pēc tam - par 30 līdz 45 cietušajiem.

Sociālo tīklu lietotāji trešdien publiskojuši vairākus attēlus un video, kuros redzami biezi dūmi, kas paceļas virs pilsētas.

Kā ziņo TASS, atsaucoties uz Sergijevposadas ārkārtas dienestiem,

sprādziens noticis optikas-mehānikas rūpnīcas teritorijā.

Šajā rūpnīcā tiek dažādi optikas produkti, tostarp arī Krievijas armijas vajadzībām.

“Telegram” kanāls “Baza” ziņo, ka sprādziens noticis pirotehnikas noliktavā, ko pirotehnikas uzņēmums “Piro-Ross” nomājis no optikas rūpnīcas.

Foto: Reuters/ScanPix

Sprādziena rezultātā iznīcināta noliktava 1600 kvadrātmetru platībā, bet pēc sprādziena izcēlies ugunsgrēks 50 kvadrātmetru platībā. “Telegram” kanāls “Mash” pieļauj, ka zem gruvešiem var atrasties cilvēki.

Pēc sprādziena izsludināta evakuācija no visiem rūpnīcas cehiem. Sprādzienā vairākām blakus rūpnīcai esošajām ēkām izsisti logi.

Sprādziena iemesli pagaidām nav zināmi.

Pēc sprādziena vairākos “Telegram” kanālos izskanēja informācija, ka sprādziena iemesls esot dronu trieciens, tomēr šai informācijai pagaidām nav neatkarīga apstiprinājuma.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu