Nacionālo bruņoto spēku karavīri dodas uz Libānu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
NBS karavīri.
NBS karavīri. Foto: Paula Čurkste/LETA

Nacionālo bruņoto spēku karavīri devušies uz Apvienoto Nāciju Organizācijas starptautisko operāciju Libānā (UNIFIL), informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Latvijas dalība šajā operācijā sniegs ieguldījumu starptautiskās sadarbības mērķu īstenošanā, kā arī stiprinās Nacionālo bruņoto spēku operacionālā un taktiskā līmeņa sadarbību ar Itālijas bruņotajiem spēkiem un sniegs mūsu karavīriem neatsveramu pieredzi jaunā operacionālajā vidē, paudusi aizsardzības ministre Ināra Mūrniece.

Sākotnēji uz starptautisko operāciju Libānā devušies trīs štāba virsnieki no Latvijas, savukārt vēlāk kontingentu plānots paplašināt ar vienu kājnieku vadu apmēram 30 karavīru sastāvā.

Latvijas karavīru galvenie uzdevumi dalībā starptautiskajā operācijā Libānā ir monitorēt un apstiprināt Izraēlas spēku iziešanu no Libānas dienvidu teritorijām, atjaunot starptautisko mieru un drošību, kā arī sniegt atbalstu Libānas valdībai varas atjaunošanā pār tās teritoriju.

Jau ziņots, ka Saeima šī gada 20.aprīlī apstiprināja Latvijas karavīru dalību starptautiskajā miera uzturēšanas operācijā Libānā uz Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijā noteikto laiku - līdz 2023.gada 31.augustam. Drošības padomei lemjot par operācijas mandāta pagarināšanu, pagarināsies arī Latvijas karavīru dalības termiņš operācijā.

Kā partneri veiksmīgai un efektīvai integrācijai UNIFIL ietvaros Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki ir identificējuši jau esošo operācijas dalībnieci Itāliju, kas ir viena no lielākajām ietvarnācijām. Itālija aktīvi darbojas misijas īstenošanā kopš 1979.gada, un pašlaik nodrošina otro lielāko kontribūciju misijas ietvaros. Tāpat Itālija ir viena no nozīmīgajām ieguldītājām NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu