Dombrava: Līdz šim premjeram bija ''problemātiski'' šādu lēmumu pieņemt (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Jānis Dombrava
Saeimas deputāts Jānis Dombrava Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālajai Apvienībai (NA) neesot skaidrs, kāpēc no premjera ir rosinājums par trīs ministru portfeļu pārdali, vēstīja Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Jānis Dombrava (NA).

Iepriekš Ministru prezidenta (MK) Krišjāņa Kariņa (JV) vēstījums bija, ka ir jārunā par darbiem, nevis amatiem, un par amatu pārbīdēm nav runas, uzsvēra politiķis.

Reizē NA atzinīgi vērtē Kariņa vēlmi darbu turpināt trīs partiju sastāvā - līdz šim premjeram esot bijis ''problemātiski'' šādu lēmumu pieņemt.

Pēc politiķa vārdiem, Rihards Kols (NA) ir pierādījis savu profesionalitāti ārlietu jomā, un, ja JV nevēlas virzīt savu kandidātu, NA nesaskata problēmu uzņemties šo amatu.

Attiecībā par Saeimas Nacionālās drošības komisiju, ko patlaban vada Dombrava, bet izmaiņu rezultātā tā pienāktos JV, deputāts apgalvoja, ka viņam nekad neesot likušies amati būtiski.

Par pārējām iespējamām amatu izmaiņām esot nepieciešama klātienes saruna, pauda politiķis.

Dombrava norādīja, ka NA aizvadītajos mēnešos dažādos formātos ir runājusi par valdības darāmajiem darbiem, un JV piedāvātā sadarbības memoranda redakcija esot ar nelieliem precizējumiem, bet ''ļoti tuva''.

Izņēmums esot punkts, kas neparādoties oficiāli memorandā, bet esot izskanējis pārrunās - par nosacījumu pārskatīšanu attiecībā pret Krievijas pilsoņiem un uzturēšanās atļaujām. NA nevarētu piekāpties šādām izmaiņām, uzsvēra politiķis.

Vienlaikus, ja sāktas sarunas par sadarbības memorandu, NA esot savi iniciatīvu jautājumi, ar ko varētu papildināt līdzšinējo valdības deklarāciju, pauda Dombrava.

Jau ziņots, lai valdība strādātu dinamiskāk, Kariņš rosina NA politiķim Rihardam Kolam ieņemt ārlietu ministra amatu, "Apvienotajam sarakstam" (AS) pārņemt Ekonomikas ministrijas (EM) un JV - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) vadību.

Tas nozīmētu ministriju rotāciju starp partneriem, jo pašlaik JV atbildībā ir Ārlietu ministrija, NA atbildībā ir EM un AS pārziņā ir VARAM.

Tāpat piedāvājums paredz, ka Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītāja amatu no NA pārņemtu JV.

Tāpat premjers rosina JV, AS un NA parakstīt memorandu par vairākiem paveicamajiem darbiem.

Gadījumā, ja NA un AS ceturtdien atteiktos no šī piedāvājuma, tad Kariņš būtu gatavs sākt sarunas par citas valdības veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un "Progresīvajiem".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu