Medikamentu sadārdzinājuma dēļ Rīgas 2. slimnīcai radušies lieli zaudējumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas 2. slimnīca.
Rīgas 2. slimnīca. Foto: Zane Bitere / LETA

Rīgas 2.slimnīca saskaras ar būtisku medikamentu un implantu sadārdzinājumu, kā rezultātā medicīnas iestādei ir radušies nepilnu 531 000 eiro lieli zaudējumi, informēja Rīgas 2.slimnīcas administrācija.

Tāpat uzņēmumam jārēķinas ar komunālo maksājumu un citu izmaksu kāpumu, bet valsts apmaksāto pakalpojumu tarifs neietver tēriņu pieauguma kompensāciju, kā rezultātā medicīnas iestādei ir radušies nepilnu 531 000 eiro lieli zaudējumi.

Atbilstoši neauditētam finanšu pārskatam 2023.gada pirmajā pusgadā medikamentu, medicīnas preču un materiālu, pārtikas produktu un saistīto preču iegāde veidoja 1,38 miljonu eiro izmaksas, kas ir par 38,2% vairāk nekā pagājušā gada sākumā.

Savukārt komunālo maksājumu segšanai iztērēts par 80,1% vairāk nekā pirms gada, kur šo pozīciju īpaši ietekmēja būtiskais siltumenerģijas tarifa kāpums.

Nākamnedēļ, 16.augustā plkst.11 Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Rīgas 2.slimnīca" prezentēs pusgada rezultātus, kā arī iezīmēs tuvākos plānus.

Pasākums notiks medicīnas iestādes konferenču zālē un tiks straumēta tiešsaistes platformā "MS Teams".

2023.gada pirmajā pusgadā traumatoloģijas un ortopēdijas profila slimnīcā likts uzsvars uz pacientu centrētu aprūpi, atklājot "Pacientu skolu", kā arī stiprinot iedzīvotāju veselības pratību.

Kopš 2023.gada 1.februāra Rīgas 2. slimnīcas vadība papildināta ar valdes locekļa amatu.

Šī gada pirmajos sešos mēnešos specializētās slimnīcas neto ieņēmumi bija 4,9 miljoni eiro, kas, salīdzinot ar pērnā gada periodu, ir pieauguši par 322 000 eiro jeb 7,1%.

Pusgada laikā medicīniskā palīdzība ambulatori sniegta 42 039 iedzīvotājiem un veiktas 2094 operācijas.

Slimnīcā uzsākts unikāls projekts Latvijā "Pacientu skola" slimnieku un piederīgo izglītošanai un līdzestības stiprināšanai pirms endoprotezēšanas jeb locītavas nomaiņas operācijas. Šo iniciatīvu Rīgas 2. slimnīcas personāls pārņēma pēc pieredzes apmaiņas pie Vācijas kolēģiem, kur tā ir pārbaudīta prakse, sagatavojot pacientus operācijai.

Ik gadu specializētajā klīnikā tiek veiktas ap 1 000 endoprotezēšanas operācijas. Multidisciplināram komandas darbam ir būtiska nozīme pirms un pēcoperācijas laikā, lai palīdzētu pacientam ātrāk piecelties kājās un sākt pārvietoties.

Tieši pirms 20 gadiem, 2003.gada pavasarī, Rīgas 2. slimnīca bija pirmā Baltijas valstīs, kas sāka izmantot kinemātisko locītavu endoprotezēšanas datornavigācijas sistēmu "OrthoPilot", tā aizsākot datorizēto ortopēdisko ķirurģiju šajā reģionā.

Vērtējot medicīnas iestādes darba pilnveidošanas iespējas nākamajā pusgadā, slimnīcā tiks attīstīts vienots Klientu apkalpošanas centrs, plānots pilnveidot arī Zvanu centru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu