Stādaudzētava "Liepas": Vētra mums ir radījusi lielus zaudējumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš no video

Vētras nodarītie postījumi var atstāt ilgtermiņa iespaidu uz šķirņu un stādu piedāvājumu, kā arī pieejamību tuvāko pāris gadu laikā, pauda Dobeles novada stādaudzētavā "Liepas". Par spīti lielajiem zaudējumiem, īpašnieki nenolaiž rokas un saimniecība savu darbu turpina.

"Diemžēl 7.augusta vētra mūsu saimniecību ir ļoti ietekmējusi. Mums ir jāapzina vēl visi bojājumi, tomēr noteikti varam teikt, ka vētra ir radījusi lielus zaudējumus," sacīja stādaudzētavā.

Vienlaikus stādaudzētavā uzsvēra, ka darbs nav apstājies, taču vētras postījumiem, visticamāk, būs ilgtermiņa sekas. "Cietuši ir jaunie stādījumi, kas nozīmē zaudējumus ilgtermiņā, jo pārdošanā šie stādi būtu pieejami tuvāko pāris gadu laikā," minēja stādaudzētavas "Liepas" pārstāve, piebilstot, ka zaudējumus vētra nodarījusi stādījumiem gan Dobeles novada Krimūnu pagastā, gan Dobeles novada Dobeles pagastā.

Tāpat stādaudzētavā minēja, ka ļoti ir cietis stādaudzētavas augļu dārzs - praktiski visa augļu raža ir nosista zemē, kā arī augļu dārzā ir nolauzti ražojošie koki.

Vētrā bojāti arī saimniecības stādu laukumā Dobelē realizācijai paredzētie stādi, ir sabojāts žogs un citas mantas. Savukārt "Liepas" īpašumā Dobeles pagastā esošajai mājai un piebūvei norauts jumts, kā arī sabojāts tikko uzceltais angārs.

Lai gan saimniecība vētras laikā ir pamatīgi cietusi, tā savu darbību nav apturējusi un ir apņēmības pilna postošās vētras sekas iespējami drīz likvidēt.

LETA jau rakstīja, ka 7.augustā Latviju šķērsoja pērkona negaiss un stipra vētra, kas dažviet atnesa ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes, gāžot kokus, izpostot būves, transportlīdzekļus un infrastruktūru. Īpaši lielus postījumus vētra nesa Dobeles novadam.

Apses zemnieku saimniecība "Liepas" reģistrēta 1993.gadā, un tās īpašniece ir Zaiga Apse, liecina "Firmas.lv" informācija. Zemnieku saimniecībai pieder stādu tirdzniecības plači Rīgā un Jelgavā, kā arī tiešsaistes tirdzniecības vietne.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu