Armēnija: Azerbaidžāna joprojām bloķē palīdzības piegādi Kalnu Karabahā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šuša, Kalnu Karabaha
Šuša, Kalnu Karabaha Foto: Jānis Vingris

Armēnija piektdien paziņojusi, ka Azerbaidžāna joprojām bloķē palīdzības piegādi armēņu apdzīvotajām vietām Kalnu Karabahā, un brīdināja, ka tas var iznīcināt izredzes panākt mieru starp abām valstīm.

Erevāna jau mēnešiem ilgi ir apsūdzējusi Baku, ka tā bloķē satiksmi pa Lačinas koridoru, kas ir vienīgā teritorijas josla, kas savieno Armēniju un Kalnu Karabahu.

Armēnijas premjerministrs Nikols Pašinjans šodien valdības sēdē paziņoja, ka kravas automašīnām, kas pārvadā makaronus, cukuru un bērnu pārtiku, liegta iebraukšana reģionā, turklāt Baku nav sniegusi nekādus paskaidrojumus.

"Armēnija no savas puses turpina atkārtoti apliecināt savu apņemšanos īstenot miera programmu un aicina Baku atturēties no pasākumiem, kuru mērķis ir iznīcināt vēsturisko iespēju nodibināt mieru," sacīja Pašinjans.

Neraugoties uz Eiropas Savienības (ES), ASV un Krievijas starpniecības centieniem, Baku un Erevāna, kas ir izcīnījušas divus karus par Kalnu Karabahu, nav spējušas noslēgt ilgstošu mieru.

Armēnija un starptautiskās palīdzības grupas ir brīdinājušas, ka situācija Kalnu Karabahā ir smaga un pasliktinās, trūkst pārtikas, medikamentu un energoresursu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu